Menu

Suroviny

+

Príprava omáčky

Príprava hubového hamburgeru

  • 10 cm klobúčiky šampiňónov portobello (vodorovne prekrojené na polovicu) 10.0 kusy
  • Rastlinný olej 120.0 ml
  • Čerstvo mleté čierne korenie 3.0 g
  • Hladká múka 720.0 g
  • Múka, na trojitú povrchovú úpravu 3.0 g
  • vajcia 4.0 ks
  • Žĺtky 2.0 kusy
  • Panko strúhanka 960.0 g
  • Strúhaný syr Muenster 960.0 g
  • Syr Čedar, nastrúhaný 360.0 g
  • Celá cibuľa 15.0 g
  • nasekaného cesnaku 5.0 g
  • Kajenské korenie 3.0 g
  • Hamburgerové žemle (so zemiakmi), opečené 10.0 kusy
  • Zelený listový šalát 10.0 kusy
  • Paradajka 10 plátkov

Tento zeleninový burger je chutnou a kreatívnou voľbou pre bezmäsité menu. Obsahuje chrumkavé a pikantné opečené huby, roztavený syr a všetky potrebné prísady. Tento burger určite poteší všetky chuťové bunky.

...

Príprava

  1. Príprava omáčky

    20 minút.
    • Všetky prísady zmiešajte a nechajte 15 minút odpočívať v chladničke. 
  2. Príprava hubového hamburgeru

    60 minút.
    • Rúru predhrejte na 190 °C. V malej miske zmiešajte rastlinný olej, koncentrovaný bujón a korenie a potom nimi pokvapkajte huby. Žiabronôžkami nadol ich poukladajte na plech a pečte 30-35 minút. Nechajte vychladnúť. 
    • Huby obalte v múke, vajci a potom v panko strúhanke. Kým sa zohreje olej, nechajte huby odpočívať v chladničke. Pripravené huby smažte do zlatista a do chrumkava, približne 3 - 4 minúty. Prebytočný olej scedíme a osolíme.
    • Ak chcete zostaviť hamburgery, hornú polovicu žemle potrite omáčkou. Na spodnú polovicu položte opečené huby, navrch syr a pridajte paradajky, šalát a ostatné prísady.
    Strúhanie a miešanie syrov pred plnením uľahčí prácu a zníži neporiadok.  
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu