Cibulačka

Suroviny
Postup
-
Cibuľa 1500 g
-
Hladká múka 20 g
-
Syr 140 g
-
Maslo 100 g
-
Biele víno 200 ml
-
Voda 2000 ml
-
Tymián 5 g
-
Olivový olej 10 ml
-
Soľ 5 g
Servírovanie
-
Biele pečivobageta 200 g
-
Olivový olej
-
Syr
Príprava
-
Postup
- Cibuľu nakrájajte a orestujte na masle dokiaľ nebude mať zlatohnedú farbu. Okoreňte a dochuťte soľou a pridajte bylinky.
- Poprášte hladkou múkou, premiešajte a zalejte bielym vínom. Až sa alkohol z vína vyvarí, pridajte vodu a prisypte Knorr číry bujón. Nechajte prebublať.
-
Servírovanie
- Hotovú polievku podávejte s plátkom bagety opečeným na olivovom oleji, posypaný syrom.