Cícerová polievka
Výborná talianska cícerová polievka so šalviou a pancettou.

Suroviny
Polievka
-
Cícer v konzerve (bez nálevu) 500 g
-
Slanina - nakrájaná na kocky 200 g
-
Knorr Primerba Rozmarín 340 g 10 g
-
Čerstvá šalvia 10 g
Servírovanie
-
Rozmarínový olej 10 ml
-
Morská soľ 5 g
Príprava
-
Polievka
- Cícer namočte a potom uvarte s pridaním Essence hovädzieho bujónu a šafránovej pasty.Odložte časť celých guličiek na dekoráciu taniera.
- Uvarený cícer spolu s vodou znovu povarte na miernom ohni, po niekoľkých minutách pridajte šalviu a rozmarínovú Primerbu.
- Všetko umixujte na hladkú hmotu, pokiaľ bude potrebné, prepasírujte cez husté sitko.
- Na suchej panvici orestujte pancettu nakrájanú na drobné kocky, premiešajte s rozmixovaným cícerom.Konzistencia by mala pripomínať krém, podľa potreby pridajte trochu vody a dochuťte.
-
Servírovanie
- Samostatne ohrejte celé guličky cíceru.
- Na tanier nalejte polievku a pridajte guličky cíceru.
- Všetko polejte rozmarínovým olejem.
- Prípadne môžete polievku ozdobiť lístkami šalvie usušenej v morskej soli.