Cícerová polievka
Výborná talianska cícerová polievka so šalviou a pancettou.

Suroviny
Cícerová polievka
−
+
€0.0
Polievka
Cícer v konzerve (bez nálevu)
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovädzí bujón 1L
/ml
40.0 ml
0%
Slanina - nakrájaná na kocky
/g
200.0 g
0%
Knorr Primerba Rozmarín 340 g
/g
10.0 g
0%
Čerstvá šalvia
/g
10.0 g
0%
Servírovanie
Rozmarínový olej
/ml
10.0 ml
0%
Morská soľ
/g
5.0 g
0%
/
Polievka
-
Cícer v konzerve (bez nálevu) 500.0 g
-
Slanina - nakrájaná na kocky 200.0 g
-
Knorr Primerba Rozmarín 340 g 10.0 g
-
Čerstvá šalvia 10.0 g
Servírovanie
-
Rozmarínový olej 10.0 ml
-
Morská soľ 5.0 g
Príprava
-
Polievka
- Cícer namočte a potom uvarte s pridaním Essence hovädzieho bujónu a šafránovej pasty.Odložte časť celých guličiek na dekoráciu taniera.
- Uvarený cícer spolu s vodou znovu povarte na miernom ohni, po niekoľkých minutách pridajte šalviu a rozmarínovú Primerbu.
- Všetko umixujte na hladkú hmotu, pokiaľ bude potrebné, prepasírujte cez husté sitko.
- Na suchej panvici orestujte pancettu nakrájanú na drobné kocky, premiešajte s rozmixovaným cícerom.Konzistencia by mala pripomínať krém, podľa potreby pridajte trochu vody a dochuťte.
-
Servírovanie
- Samostatne ohrejte celé guličky cíceru.
- Na tanier nalejte polievku a pridajte guličky cíceru.
- Všetko polejte rozmarínovým olejem.
- Prípadne môžete polievku ozdobiť lístkami šalvie usušenej v morskej soli.