Menu

Suroviny

+

Suroviny :

  • Karí korenie - stredne silné 10.0 g
  • Mletá sladká paprika 5.0 g
  • Knorr Balti pasta 100.0 g
  • Klobása - Bratwurst 10.0 ks
  • Cibuľa 800.0 g
  • Maslo 25.0 g
  • Pivo - svetlé 250.0 ml
  • Trstinový cukor - Demerara 25.0 g
  • Soľ 5.0 g
  • Bobkový list
  • Opečená cibuľa na ozdobu 10.0 g
  • Tymian 5.0 g
  • Červená kapusta 250.0 g
  • Červená repa, ošúpaná 250.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Rasca celá 1.0 g

...

Príprava

  1. Suroviny :

    Currywurst omáčka:
    • Na panvici zľahka opražte stredne silné karí a papriku. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s omáčkou Knorr Balti. Preceďte cez jemné sitko a vmiešajte majonézu Hellmann's Professional. Umiestnite do stláčacej fľaše na podávanie

    Kyslá kapusta:
    • Opražte rascu
    • Umyte a nadrobno nakrájajte červenú kapustu a nastrúhajte červenú repu.
    • Pridajte soľ a rascu, dôkladne premiešajte a nechajte 1 hodinu pri izbovej teplote.
    • Zmes dajte do sterilizovanej nádoby s gumovým uzatvárateľným viečkom. Dbajte na to, aby sa v nádobe netvorili vzduchové bubliny a aby bola kapusta ponorená pod nálevom. V prípade potreby použite sterilizované keramické závažia. Uzavrite viečko
    • Nechajte v tme pri izbovej teplote 3-4 dni a pravidelne kontrolujte, aby sa mohlo rozvinúť mliečne kvasenie. Potom sa môže uchovávať v chladničke až 6 týždňov.

    Pivná cibuľka:
    • Rozpustite maslo na panvici
    • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, soľ a cukor.
    • Varte na miernom ohni 40 minút za občasného miešania, kým cibuľa nie je uvarená a ľahko karamelizovaná.
    • Odstráňte bobkový list. Pridajte svetlé pivo a zredukujte na lepkavú glazúru, pripravte na podávanie.
  2. Podávanie :

    • Bratwurst položte na nepriamy oheň, aby sa zvýšila vnútorná teplota, a dopečte ho na grile.
    • Podávajte na základe z pivné cibuľky, s omáčkou z currywurstu, chrumkavou cibuľkou, natrhaným tymianom a prílohou z kyslej kapusty a červenej repy.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu