Fašírka prevoňaná rímskou rascou s mätovo-uhorkovou zálievkou, pita chlebom a čerstvou zeleninou.
Najznámejší a celosvetový. Pripravujú sa zo zmesí mletého bravčového, hovädzieho, kuracieho mäsa, rýb, či zeleniny na rôzne spôsoby.

Suroviny
Fašírka
-
Mleté mäso - mix 1.2 kg
-
Voda 400 ml
-
Cibuľa 90 g
-
Cesnak (drvený) 10 g
-
Olej 100 ml
Zálievka
-
Šalátová uhorka 620 g
-
Čerstvá mäta 20 g
Príloha
-
Čerstvý koriander 15 g
-
Mrkva 350 g
-
Ľadový šalát 300 g
-
Hladkolistá petržlenová vňať 15 g
-
Žltá paprika 350 g
Príprava
-
Fašírka
-
Mleté mäso, rímsku rascu, cibuľu , cesnak, korenie dôkladne premiešame a tvarujeme fašírky, ktoré kladieme naolejom postriekaný GN plech.
-
Fašírky postriekame olejom aj zhora a pečieme v konvektomate - prvé 2 minúty na program para a 8 minút suché pečenie pri 180 °C.
-
-
Zálievka
-
Tatársku omáčku ochutíme nasekanou mätou a premiešame s očistenou a na drobné kocky nakrájanou šalátovou uhorkou.
-
-
Príloha
- Pita chlieb prepolíme a naplníme očistenou a na rezance nakrájanou zeleninou, ochutenou lístkami koriandru.
-
Servírovanie
- Fašírku čiastočne prelejeme studenou omáčkou a doplníme o rozpolený a naplnený pita chlieb.