Menu

Suroviny

+

Fašírka

  • Mleté mäso - mix 1.2 kg
  • Voda 400.0 ml
  • Rasca mletá 2.0 g
  • Cibuľa 90.0 g
  • Cesnak (drvený) 10.0 g
  • Korenie čierne mleté 7.0 g
  • Olej 100.0 ml

Zálievka

Príloha

  • Čerstvý koriander 15.0 g
  • Mrkva 350.0 g
  • Ľadový šalát 300.0 g
  • Hladkolistá petržlenová vňať 15.0 g
  • Žltá paprika 350.0 g

Najznámejší a celosvetový. Pripravujú sa zo zmesí mletého bravčového, hovädzieho, kuracieho mäsa, rýb, či zeleniny na rôzne spôsoby.

...

Príprava

  1. Fašírka

    • Mleté mäso, rímsku rascu, cibuľu , cesnak, korenie dôkladne premiešame a tvarujeme fašírky, ktoré kladieme naolejom postriekaný GN plech.
    • Fašírky postriekame olejom aj zhora a pečieme v konvektomate - prvé 2 minúty na program para a 8 minút suché pečenie pri 180 °C.
  2. Zálievka

    • Tatársku omáčku ochutíme nasekanou mätou a premiešame s očistenou a na drobné kocky nakrájanou šalátovou uhorkou.
  3. Príloha

    • Pita chlieb prepolíme a naplníme očistenou a na rezance nakrájanou zeleninou, ochutenou lístkami koriandru.
  4. Servírovanie

    • Fašírku čiastočne prelejeme studenou omáčkou a doplníme o rozpolený a naplnený pita chlieb.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu