Fašírka prevoňaná rímskou rascou s mätovo-uhorkovou zálievkou, pita chlebom a čerstvou zeleninou.
Najznámejší a celosvetový. Pripravujú sa zo zmesí mletého bravčového, hovädzieho, kuracieho mäsa, rýb, či zeleniny na rôzne spôsoby.

Suroviny
Fašírka prevoňaná rímskou rascou s mätovo-uhorkovou zálievkou, pita chlebom a čerstvou zeleninou.
−
+
€1.31
Fašírka
Mleté mäso - mix
/kg
1.2 kg
0%
Voda
/ml
400.0 ml
0%
Rasca mletá
/g
2.0 g
0%
Cibuľa
/g
90.0 g
0%
Cesnak (drvený)
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
7.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Zálievka
Šalátová uhorka
/g
620.0 g
0%
Čerstvá mäta
/g
20.0 g
0%
Príloha
Čerstvý koriander
/g
15.0 g
0%
Mrkva
/g
350.0 g
0%
Ľadový šalát
/g
300.0 g
0%
Hladkolistá petržlenová vňať
/g
15.0 g
0%
Žltá paprika
/g
350.0 g
0%
/
Fašírka
-
Mleté mäso - mix 1.2 kg
-
Voda 400.0 ml
-
Rasca mletá 2.0 g
-
Cibuľa 90.0 g
-
Cesnak (drvený) 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 7.0 g
-
Olej 100.0 ml
Zálievka
-
Šalátová uhorka 620.0 g
-
Čerstvá mäta 20.0 g
Príloha
-
Čerstvý koriander 15.0 g
-
Mrkva 350.0 g
-
Ľadový šalát 300.0 g
-
Hladkolistá petržlenová vňať 15.0 g
-
Žltá paprika 350.0 g
Príprava
-
Fašírka
- Mleté mäso, rímsku rascu, cibuľu , cesnak, korenie dôkladne premiešame a tvarujeme fašírky, ktoré kladieme naolejom postriekaný GN plech.
- Fašírky postriekame olejom aj zhora a pečieme v konvektomate - prvé 2 minúty na program para a 8 minút suché pečenie pri 180 °C.
-
Zálievka
- Tatársku omáčku ochutíme nasekanou mätou a premiešame s očistenou a na drobné kocky nakrájanou šalátovou uhorkou.
-
Príloha
- Pita chlieb prepolíme a naplníme očistenou a na rezance nakrájanou zeleninou, ochutenou lístkami koriandru.
-
Servírovanie
- Fašírku čiastočne prelejeme studenou omáčkou a doplníme o rozpolený a naplnený pita chlieb.