Menu

Suroviny

+

Príprava cesta

  • Sušené droždie 9.0 g
  • Cukor 9.0 g
  • Teplá voda (37-40 °C) 530.0 ml
  • Hladká múka (+ navyše na ruky a povrch) 720.0 g
  • Rastlinný olej (+ ďalšie 3 KL na obalenie cesta) 45.0 ml
  • Soľ 3.0 g
  • Cesnakový prášok 9.0 g
  • Talianske korenie 3.0 PL

Príprava chleba


Tento chlieb má chrumkavú zlatistú kôrku so šťavnatými zrelými paradajkami, voňavým cesnakom a čerstvou bazalkou. Pridaním Hellmann’s Vegan dostanete krémovú príchuť, ktorá uspokojí vegánov aj nevegánov. 

...

Príprava

  1. Príprava cesta

    60 minút
    • V miske kuchynského robota s hákom na miesenie cesta zmiešajte droždie, cukor a teplú vodu. Miešajte 30 sekúnd pri nízkych otáčkach. Voľne prikryte čistou kuchynskou utierkou a nechajte 5 minút odpočívať.
    • Do misky pridajte múku, rastlinný olej, soľ, cesnak a talianske korenie. Miešajte na nízkych otáčkach 1 minútu, kým cesto nie je husté a krehké. Preneste cesto na jemne pomúčenú pracovnú plochu a hnette ho jemne pomúčenými rukami 2 minúty, kým nebude hladké. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte 1 - 2 polievkové lyžice múky.
    • Misku vymažte rastlinným olejom a vložte do nej cesto. Prikryte ho a nechajte stáť pri izbovej teplote 45 minút, kým mierne nevykysne.
    • Vymiesime cesto, aby sa uvoľnil vzduch. Cesto rozdeľte na 5 častí a položte na mierne pomúčený povrch. Pomocou pomúčených rúk alebo valčeka vytvarujte a roztiahnite každú časť cesta do obdĺžnikového tvaru s hrúbkou asi 6 mm. 
    • Cesto preložte na papier na pečenie, silikónovú podložku alebo kameň na pizzu. Prstami prepichnite celý povrch placky. Každú palacinku potrite trochou rastlinného oleja. 
    Ak použijete vopred pripravené cesto na tento chlieb, tieto kroky preskočíte a ušetríte čas.  
  2. Príprava chleba

    20 minút
    • Rúru predhrejte na 250 °C. Chlaebovú placku potrite tenkou vrstvou Hellmann's Vegan a obložte červenými paradajkami, žltými paradajkami, červenou cibuľou, bazalkou a cesnakom.
    • Pečte 15-20 minút alebo kým sa nevytvorí kôrka a náplň nezhnedne. Vyberte z rúry a nakrájajte na plátky. Podávajte teplé.  
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu