Glazovaný losos v zázvorovo-sójovej omáčke s teplou zelenou zeleninou s hubami
Losos na trochu iný spôsob v pikantnej omáčke podávaný s čínskou zeleninou.

Suroviny
Glazovaný losos v zázvorovo-sójovej omáčke s teplou zelenou zeleninou s hubami
−
+
€0.0
Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou
Saké
/ml
75.0 ml
0%
Cukor
/g
75.0 g
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
30.0 g
0%
Olej
/g
150.0 g
0%
Losos (fileta bez kosti a s kožou)
/kg
2.0 kg
0%
Čierny a biely sezam (nasucho opražený)
/g
5.0 g
0%
Jarná cibuľka (plátky)
/g
220.0 g
0%
Zelenina
Huby Shi-také (sušené)
/g
70.0 g
0%
Pak Choi alebo čínska kapusta
/kg
1.0 kg
0%
Čínska brokolica alebo divoká
/g
500.0 g
0%
Zelená špargla
/g
250.0 g
0%
Cukrový hrášok
/g
80.0 g
0%
Sezamový olej
/ml
40.0 ml
0%
Pažítka
/g
5.0 g
0%
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob
/g
5.0 g
0%
/
Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou
-
Saké 75.0 ml
-
Cukor 75.0 g
-
Zázvor (nasekaný) 30.0 g
-
Olej 150.0 g
-
Losos (fileta bez kosti a s kožou) 2.0 kg
-
Čierny a biely sezam (nasucho opražený) 5.0 g
-
Jarná cibuľka (plátky) 220.0 g
Zelenina
-
Huby Shi-také (sušené) 70.0 g
-
Pak Choi alebo čínska kapusta 1.0 kg
-
Čínska brokolica alebo divoká 500.0 g
-
Zelená špargla 250.0 g
-
Cukrový hrášok 80.0 g
-
Sezamový olej 40.0 ml
-
Pažítka 5.0 g
-
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 5.0 g
Príprava
-
Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou
- Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, saké a zázvorom.
- Na rozpálenej panvici s olejom opečieme porcie ryby z oboch strán (asi 4-5 minút), stiahneme teplotu a pridáme namiešanú omáčku. Lyžicou prelievame omáčku cez porcie ryby. Keď omáčka zhustne, stiahneme panvicu z tepla.
- Huby Shi-take namočíme do vlažnej vody (na 30-45 minút), potom ich osušíme, odkrojíme nožičku a prekrojíme napoly.
-
Zelenina
- Zeleninu nakrájame asi na 5 cm kúsky alebo pozdĺžne rozkrojíme. Rozpálime olej, vložíme huby a zeleninu a pri vysokej teplote 3-4 minúty pohadzujeme po panvici.
- Pridáme zeleninový základ, sójovú omáčku a nakoniec posypeme stonkami pažítky.
- Ak chceme, môžeme zahustiť škrobom rozmiešaným s vodou od namočených húb.