+

Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou

Zelenina

  1. Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou

    • Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, saké a zázvorom.

    • Na rozpálenej panvici s olejom opečieme porcie ryby z oboch strán (asi 4-5 minút), stiahneme teplotu a pridáme namiešanú omáčku. Lyžicou prelievame omáčku cez porcie ryby. Keď omáčka zhustne, stiahneme panvicu z tepla.

    • Huby Shi-take namočíme do vlažnej vody (na 30-45 minút), potom ich osušíme, odkrojíme nožičku a prekrojíme napoly.

  2. Zelenina

    • Zeleninu nakrájame asi na 5 cm kúsky alebo pozdĺžne rozkrojíme. Rozpálime olej, vložíme huby a zeleninu a pri vysokej teplote 3-4 minúty pohadzujeme po panvici.

    • Pridáme zeleninový základ, sójovú omáčku a nakoniec posypeme stonkami pažítky.

    • Ak chceme, môžeme zahustiť škrobom rozmiešaným s vodou od namočených húb.