+

Marináda na krevety

Krevety

  • Krevety 8 – 9 20 ks

Ananásový šalát

Citrusová majonéza

  1. Marináda na krevety

    • Olivový olej rozmixujte sKnorr Essence Rybací bujón.
    • Pridajte nadrobno nasekaný cesnak, žltú pastu karí a sambuku. Všetko premiešajte.
  2. Krevety

    • Krevety rozkrojte na polovicu, vrátane hlavy a zadočka. Odstráňte črevo a očistite hlavu krevety.
    • Premiešajte krevety s pripravenou marinádou a ponechajte na chvíľu odležať.
    • Krevety ugrilujte.
  3. Ananásový šalát

    • Ananás nakrájajte na kocky, premiešajte s nadrobno pokrájanou čili papričkou a koriandrom. Dodatočne šalát ochuťte omáčkou sunshine chilli.
  4. Citrusová majonéza

    • Z umytého citróna nastrúhajte kôru.
    • Celý ostrúhaný citrón pečte priteplote 180 ⁰C cca 10 – 15 minút.
    • Upečený citrón rozkrojte na polovicu a vytlačte šťavu.
    • Majonézu na zdobenie rozmiešajte so šťavou z upečeného citróna, nastrúhanou kôrou a šťavou z pomaranča.
  5. Príprava:

    • Grilované krevety podávajte so šalátom a citrusovou šťavou.
    • Omáčku môžete naliať na krevety alebo servírovať ako dip.