Grilované krevety s ananásovým šalátom
Upečený citrón zaručí, že z neho získame omnoho viac šťavy a súčasne bude šťava jemnejšia a menej kyslá.

Suroviny
Marináda na krevety
-
Olej 80 ml
-
Olivový olej 100 ml
-
Cesnak (strúčiky) 3 ks
-
Sambuca 40 ml
Krevety
-
Krevety 8 – 9 20 ks
Ananásový šalát
-
Ananás 800 g
-
Čerstvé čili nakrájané nadrobno 1 ks
-
Čerstvý koriander 30 g
Citrusová majonéza
-
½ ks Šťava z citróna
-
Šťava z čerstvo vytlačených pomarančov 50 ml
Príprava
-
Marináda na krevety
- Olivový olej rozmixujte sKnorr Essence Rybací bujón.
- Pridajte nadrobno nasekaný cesnak, žltú pastu karí a sambuku. Všetko premiešajte.
-
Krevety
- Krevety rozkrojte na polovicu, vrátane hlavy a zadočka. Odstráňte črevo a očistite hlavu krevety.
- Premiešajte krevety s pripravenou marinádou a ponechajte na chvíľu odležať.
- Krevety ugrilujte.
-
Ananásový šalát
- Ananás nakrájajte na kocky, premiešajte s nadrobno pokrájanou čili papričkou a koriandrom. Dodatočne šalát ochuťte omáčkou sunshine chilli.
-
Citrusová majonéza
- Z umytého citróna nastrúhajte kôru.
- Celý ostrúhaný citrón pečte priteplote 180 ⁰C cca 10 – 15 minút.
- Upečený citrón rozkrojte na polovicu a vytlačte šťavu.
- Majonézu na zdobenie rozmiešajte so šťavou z upečeného citróna, nastrúhanou kôrou a šťavou z pomaranča.
-
Príprava:
- Grilované krevety podávajte so šalátom a citrusovou šťavou.
- Omáčku môžete naliať na krevety alebo servírovať ako dip.