Grilované krevety s ananásovým šalátom
Upečený citrón zaručí, že z neho získame omnoho viac šťavy a súčasne bude šťava jemnejšia a menej kyslá.

Suroviny
Grilované krevety s ananásovým šalátom
−
+
€0.0
Marináda na krevety
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Rybací bujón 1L
/ml
20.0 ml
0%
Cesnak (strúčiky)
/ks
3.0 ks
0%
Knorr Karí pasta žltá
/g
10.0 g
0%
Sambuca
/ml
40.0 ml
0%
Krevety
Krevety 8 – 9
/ks
20.0 ks
0%
Ananásový šalát
Ananás
/g
800.0 g
0%
Čerstvé čili nakrájané nadrobno
/ks
1.0 ks
0%
Čerstvý koriander
/g
30.0 g
0%
Citrusová majonéza
½ Ks šťava Z Citróna
/
0.0
0%
Šťava z čerstvo vytlačených pomarančov
/ml
50.0 ml
0%
/
Marináda na krevety
-
Olej 80.0 ml
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Cesnak (strúčiky) 3.0 ks
-
Knorr Karí pasta žltá 10.0 g
-
Sambuca 40.0 ml
Krevety
-
Krevety 8 – 9 20.0 ks
Ananásový šalát
-
Ananás 800.0 g
-
Čerstvé čili nakrájané nadrobno 1.0 ks
-
Čerstvý koriander 30.0 g
Citrusová majonéza
-
½ Ks šťava Z Citróna
-
Šťava z čerstvo vytlačených pomarančov 50.0 ml
Príprava
-
Marináda na krevety
- Olivový olej rozmixujte sKnorr Essence Rybací bujón.
- Pridajte nadrobno nasekaný cesnak, žltú pastu karí a sambuku. Všetko premiešajte.
-
Krevety
- Krevety rozkrojte na polovicu, vrátane hlavy a zadočka. Odstráňte črevo a očistite hlavu krevety.
- Premiešajte krevety s pripravenou marinádou a ponechajte na chvíľu odležať.
- Krevety ugrilujte.
-
Ananásový šalát
- Ananás nakrájajte na kocky, premiešajte s nadrobno pokrájanou čili papričkou a koriandrom. Dodatočne šalát ochuťte omáčkou sunshine chilli.
-
Citrusová majonéza
- Z umytého citróna nastrúhajte kôru.
- Celý ostrúhaný citrón pečte priteplote 180 ⁰C cca 10 – 15 minút.
- Upečený citrón rozkrojte na polovicu a vytlačte šťavu.
- Majonézu na zdobenie rozmiešajte so šťavou z upečeného citróna, nastrúhanou kôrou a šťavou z pomaranča.
-
Príprava:
- Grilované krevety podávajte so šalátom a citrusovou šťavou.
- Omáčku môžete naliať na krevety alebo servírovať ako dip.