Menu

Suroviny

+

Marináda na krevety

  • Olej 80.0 ml
  • Olivový olej 100.0 ml
  • Knorr Professional Essence Rybací bujón 1L 20.0 ml
  • Cesnak (strúčiky) 3.0 ks
  • Knorr Karí pasta žltá 10.0 g
  • Sambuca 40.0 ml

Krevety

  • Krevety 8 – 9 20.0 ks

Ananásový šalát

Citrusová majonéza


Upečený citrón zaručí, že z neho získame omnoho viac šťavy a súčasne bude šťava jemnejšia a menej kyslá.

...

Príprava

  1. Marináda na krevety

    • Olivový olej rozmixujte sKnorr Essence Rybací bujón.
    • Pridajte nadrobno nasekaný cesnak, žltú pastu karí a sambuku. Všetko premiešajte.
  2. Krevety

    • Krevety rozkrojte na polovicu, vrátane hlavy a zadočka. Odstráňte črevo a očistite hlavu krevety.
    • Premiešajte krevety s pripravenou marinádou a ponechajte na chvíľu odležať.
    • Krevety ugrilujte.
  3. Ananásový šalát

    • Ananás nakrájajte na kocky, premiešajte s nadrobno pokrájanou čili papričkou a koriandrom. Dodatočne šalát ochuťte omáčkou sunshine chilli.
  4. Citrusová majonéza

    • Z umytého citróna nastrúhajte kôru.
    • Celý ostrúhaný citrón pečte priteplote 180 ⁰C cca 10 – 15 minút.
    • Upečený citrón rozkrojte na polovicu a vytlačte šťavu.
    • Majonézu na zdobenie rozmiešajte so šťavou z upečeného citróna, nastrúhanou kôrou a šťavou z pomaranča.
  5. Príprava:

    • Grilované krevety podávajte so šalátom a citrusovou šťavou.
    • Omáčku môžete naliať na krevety alebo servírovať ako dip.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu