Grilované mladé kuriatko
Podávané s kukuričnými pudingovými tamales a BBQ omáčkou

Suroviny
Kura
-
Baby kurča (à cca 450 g) 4500 g
-
Olivový olej 200 ml
-
Cesnak nasekaný 20 g
-
Šalotka, nakrájaná 250 g
-
Worchester 80 g
-
Chilli vločky, sušené 10 g
-
Koriander, nasekaný 30 g
-
Limetková šťava 20 g
Tamales
-
Cesnak nasekaný 30 g
-
Šalotka, nakrájaná 70 g
-
Kukuričné zrná 500 g
-
Kukuričná múka 100 g
-
Cukor 5 g
-
Soľ 5 g
-
Pažítka, pokrájaná 10 g
-
Vajcia 150 g
-
Smotana na šľahanie 33% 400 ml
-
Olej 60 ml
-
Kukuričné listy-šúpolie 150 g
Príprava
-
Kura
Zmiešame olivový olej, cesnak, šalotku, Knorr Ketjap Manis – sójovú omáčku, worchester, čili vločky, koriander a limetkovú šťavu. Kura rozkrojíme na chrbte, rukou zaťažíme, aby sa sploštilo. Okoreníme a minimálne na 2 hodiny vložíme do marinády. Kura vyberieme a grilujeme do mäkka. -
Tamales
Na tuku krátko orestujeme cesnak, šalotku a kukuričné zrná. Zmes vložíme do misy, pridáme rastlinný krém, žĺtka, múku, cukor a soľ a dobre premiešame. Opatrne vmiešame vyšľahané bielka, pažítku, bazalku a koriander. Puding preložíme do nepriliehavej formy, prípadne formy vyloženej fóliou, a pečieme cca 1 hodinu pri 150 °C vo vodnom kúpeli. Keď začne zlatnúť, vyberieme a schladíme. Do kukuričného listu vložíme porciu pudingu, zabalíme, vložíme do konvektomatu a povaríme v pare 8 minút. Grilované kura doplníme kukuričným tamale, BBQ omáčkou a vhodnou prílohou je aj malý listový šalát s paradajkou.