Hanácka polievka

Suroviny
Hanácka polievka
−
+
€0.1
Príprava
Maslo
/g
100.0 g
0%
Droždie čerstvé
/g
100.0 g
0%
Cibuľa žltá
/g
100.0 g
0%
Múka hladká
/g
180.0 g
0%
Voda
/ml
2700.0 ml
0%
Pór
/g
240.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
1.0 g
0%
Pažítka
/g
10.0 g
0%
Žemľa
/g
150.0 g
0%
Masť
/g
100.0 g
0%
/
Príprava
-
Maslo 100.0 g
-
Droždie čerstvé 100.0 g
-
Cibuľa žltá 100.0 g
-
Múka hladká 180.0 g
-
Voda 2700.0 ml
-
Pór 240.0 g
-
Korenie čierne mleté 1.0 g
-
Pažítka 10.0 g
-
Žemľa 150.0 g
-
Masť 100.0 g
Príprava
-
Príprava
-
Príprava
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Potom pridáme hladkú múku a všetko zalejeme vývarom pripraveným z bujónovej zmesi a vody. Rozšľaháme a varíme. Umytý očistený pór nakrájame na kolieska a dáme variť do polievky. Polievku dochutíme ciernym korením a doplníme o nakrájanú pažítku. Pri podávaní vkladáme do polievky na kocky nakrájanú a na masti opečenú žemľu. Polievku alebo časť póru môžeme rozmixovať tyčovým mixérom.