+

Príprava

  • Maslo 100.0 g
  • Droždie čerstvé 100.0 g
  • Cibuľa žltá 100.0 g
  • Múka hladká 180.0 g
  • Voda 2700.0 ml
  • Knorr Zeleninový bujón 0,9 kg 50.0 g
  • Pór 240.0 g
  • Knorr Čierne korenie mleté 0,5 kg 1.0 g
  • Pažítka 10.0 g
  • Žemľa 150.0 g
  • Masť 100.0 g
  1. Príprava

  2. Príprava

    Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Potom pridáme hladkú múku a všetko zalejeme vývarom pripraveným z bujónovej zmesi a vody. Rozšľaháme a varíme. Umytý očistený pór nakrájame na kolieska a dáme variť do polievky. Polievku dochutíme ciernym korením a doplníme o nakrájanú pažítku. Pri podávaní vkladáme do polievky na kocky nakrájanú a na masti opečenú žemľu. Polievku alebo časť póru môžeme rozmixovať tyčovým mixérom.