Hovädzí guláš s plzenským pivom a horkou čokoládou
S čokoládou môžete zahusťovať všetky omáčky a pridávať ich pred servírovaním

Suroviny
Guláš
-
Cibuľa 850 g
-
Rasca 2 g
-
Masť 50 g
-
Hovädzina 2500 g
-
Farebné korenie drvené Knorr na dochutenie
-
Soľ na ochutenie
-
Plzenské pivo 1000 ml
-
Voda na dusenie
-
Cesnak, čerstvý 20 g
Servírovanie
-
Horká čokoláda 100 g
Príprava
-
Guláš
- Nakrájanú cibuľu a rascu osmažte na masti. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu miešajte.
- Pridajte kúsky mäsa, ktoré ste predtým zmiešali s paprikou, korením a sosoľou. Potom vlejte polovicu piva, vody a esence hovädzieho bujónu. Duste dovtedy, kým hovädzina nezmäkne.
- Vyberte mäso a nechajte ho odstáť. Nalejte druhú polovicu piva, vody a esencie. Celé to jemne zahustite.
- Dochuťte cesnakom a opäť korením a soľou. Varte viac ako 5 minut.
-
Servírovanie
- Guláš ozdobte kúskami čokolády a majoránu.