Hovädzí jazyk v medovo-horčicovej omáčke s citrusmi a rukolou
Varené, teplé jazyky zbavte kože, očistite a vráťte späť do vývaru, aby vychladli. Zachovajú si tak šťavnatosť.

Suroviny
Hovädzí jazyk v medovo-horčicovej omáčke s citrusmi a rukolou
−
+
€0.0
Jazyk
Voda
/ml
4500.0 ml
0%
Soľ na nakladanie
/g
200.0 g
0%
Hovädzie jazyky
/g
2200.0 g
0%
Polievková zelenina, vcelku
/g
1200.0 g
0%
Cibuľa
/g
300.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Hovädzí bujón 1L
/ml
80.0 ml
0%
Cukor
/g
10.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Muškátový oriešok
/g
5.0 g
0%
Rasca mletá
/g
10.0 g
0%
Cesnak
/g
5.0 g
0%
Šalát
Pomaranč
/g
2000.0 g
0%
Koktejlové paradajky
/g
300.0 g
0%
Jabĺčkové kapary
/g
150.0 g
0%
Rukola
/g
250.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
/
Jazyk
-
Voda 4500.0 ml
-
Soľ na nakladanie 200.0 g
-
Hovädzie jazyky 2200.0 g
-
Polievková zelenina, vcelku 1200.0 g
-
Cibuľa 300.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Cukor 10.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Muškátový oriešok 5.0 g
-
Rasca mletá 10.0 g
-
Cesnak 5.0 g
Šalát
-
Pomaranč 2000.0 g
-
Koktejlové paradajky 300.0 g
-
Jabĺčkové kapary 150.0 g
-
Rukola 250.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
Príprava
-
Jazyk
- Pripravte slaný nálev. Naneste ho na jazyky a potom ich uložte do zvyšného nálevu. Nechajte odstáť 5 dní v chladničke.
- Polievkovú zeleninu, cibuľu a cesnak osmažte na oleji a zalejte vodou. Dochuťte pomocou esencie hovädzieho bujónu a korenia a varte.
- Do vriaceho vývaru vložte jazyky a varte ich dovtedy, kým nezmäknú.
- Nechajte vychladnúť a servírujte.
-
Šalát
- Ošúpte pomaranče, paradajky a kapary pokrájajte na polovice.
- Všetky suroviny šalátu zmiešajte s rukolou a olivovým olejom.
-
Servírovanie
- Jazyky nakrájajte pozdĺžne na krájači na tenké plátky s hrúbkou 2 mm.
- Naložte šalát na misku a položte naň tenké plátky mäsa.
- Podávajte s medovo-horčicovým dresingom.