Hovädzí vývar

Suroviny
Hovädzí vývar
−
+
€0.0
Postup
Cibuľa
/g
80.0 g
0%
Mrkva
/g
150.0 g
0%
Petržlen
/g
150.0 g
0%
Pór
/g
70.0 g
0%
Celé čierne korenie
/g
0.2 g
0%
Nové korenie
/g
0.2 g
0%
Voda
/ml
3500.0 ml
0%
Petržlenová vňať
/g
10.0 g
0%
Hovädzie mäso (chrbát, hruď,pliecko...príp. aj špikové kosti)
/g
800.0 g
0%
/
Postup
-
Cibuľa 80.0 g
-
Mrkva 150.0 g
-
Petržlen 150.0 g
-
Pór 70.0 g
-
Celé čierne korenie 0.2 g
-
Nové korenie 0.2 g
-
Voda 3500.0 ml
-
Petržlenová vňať 10.0 g
-
Hovädzie mäso (chrbát, hruď,pliecko...príp. aj špikové kosti) 800.0 g
Príprava
-
Postup
- Hovädzie mäso opláchnite, naklepte a pokrájajte na väčšie kusy. Vložte do hrnca so studenou vodou, ktorú postupne priveďte do varu. Potom pridajte korenie a zeleninu. Následne prisypte zmes Knorr Hovädzí bujón na zvýraznenie chuti a zakryte. Varte na miernom ohni 2,5 hodiny.V priebehu varenia zbierajte vznikajúcu penu naberačkou, aby vývar zostal čistý. Dochuťte ho Knorr Delikátom. Po uvarení vývar odstavte, následne ho sceďte.
-
Servírovanie
- Scedený vývar podávame s kúskami koreňovej zeleniny, pečeňovými knedličkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.