Hovädzia musaka s baklažánom a krémovou bešamelovou omáčkou
Naučte sa recept na grécke zapekané jedlo.Nezabudnite ho zapiecť v predstihu a nechať vychladnúť, až potom ho nakrájajte na porcie.Ak chcete radšej zachovať jeho krémovú konzistenciu, podávajte ho hneď po vybraní z rúry.

Suroviny
Hovädzia musaka s baklažánom a krémovou bešamelovou omáčkou
−
+
€0.0
Baklažány:
Veľké baklažány
/ks
4.0 ks
0%
Soľ na posypanie
/g
0.0 g
0%
Omáčka:
Cibuľa
/g
150.0 g
0%
Olivový olej
/ml
60.0 ml
0%
Mleté mäso z hovädzieho pleca
/g
1600.0 g
0%
Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g
/g
20.0 g
0%
Ostrá červená paprika, soľ, čierne korenie, mletá škorica, oregano na dochutenie
/g
0.0 g
0%
Cesnak
/strúčiky
4.0 strúčiky
0%
Suché červené víno
/ml
300.0 ml
0%
Voda
/ml
500.0 ml
0%
Pyré:
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Bešamelová omáčka:
Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg
/g
120.0 g
0%
Mlieko
/ml
1000.0 ml
0%
Muškátový oriešok
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Pečenie:
Rama Culinesse Profi 0,9l
/vymazať
0.0 vymazať
0%
Strúhanka na posypanie
/g
0.0 g
0%
Mozzarella guľôčky
/g
200.0 g
0%
Servírovanie:
Zeleninový šalát
/g
500.0 g
0%
/
Baklažány:
-
Veľké baklažány 4.0 ks
-
Soľ na posypanie
Omáčka:
-
Cibuľa 150.0 g
-
Olivový olej 60.0 ml
-
Mleté mäso z hovädzieho pleca 1600.0 g
-
Knorr Paprika sladká zo Španielska 220 g 20.0 g
-
Ostrá červená paprika, soľ, čierne korenie, mletá škorica, oregano na dochutenie
-
Cesnak 4.0 strúčiky
-
Suché červené víno 300.0 ml
-
Voda 500.0 ml
Pyré:
-
Voda 2000.0 ml
Bešamelová omáčka:
-
Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg 120.0 g
-
Mlieko 1000.0 ml
-
Muškátový oriešok
Pečenie:
-
Rama Culinesse Profi 0,9l
-
Strúhanka na posypanie
-
Mozzarella guľôčky 200.0 g
Servírovanie:
-
Zeleninový šalát 500.0 g
Príprava
-
Baklažány:
- Baklažány umyte a nakrájajte na kolieska s hrúbkou maximálne 1 cm.Jemne posoľte a nechajte hodinu odstáť.
- Potom ich opláchnite a utrite papierovou utierkou. Ugrilujte.
-
Omáčka:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na olivovom oleji.Pridajte mäso a restujte.Potom pridajte korenie a víno.
- Omáčku Demi-Glace zmiešajte s vodou, pridajte k mäsu a premiešajte.
- Všetko spolu duste na miernom ohni dovtedy, kým nebude mäso mäkké.
-
Pyré:
- 2 litre vody nechajte zovrieť, odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na teplotu 80-85 ⁰C.
- Nasypte Zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte 2-3 minút odstáť, potom ešte raz krátko premiešajte.
-
Bešamelová omáčka:
- Bielu omáčku zmiešajte s mliekom, nechajte zovrieť, pridajte muškátový oriešok a nechajte odstáť.
-
Pečenie:
- Zapekací plech gastronádoby potrite tukom a posypte strúhankou.
- Potom naukladajte po vrstvách: zemiakové pyré, mäsovú šťavu, paradajky, baklažány a potom opäť zemiakové pyré.
- Vrch prelejte bešamelovou omáčkou a posypte strúhanou mozarellou.
- Pečte 35 – 45 minút v rúre predhriatej na 160 °C.
-
Servírovanie:
- Musaku podávajte na zeleninovom šaláte.