HOVÄDZIA PEČIENKA S CIBUĽOVOU OMÁČKOU A ZELENÉ FAZUĽKY

Suroviny
HOVÄDZIA PEČIENKA S CIBUĽOVOU OMÁČKOU A ZELENÉ FAZUĽKY
−
+
€0.0
Mäso a omáčka:
Hovädzie zadné
/g
1000.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
70.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Cibuľa žltá
/g
300.0 g
0%
Repkový olej
/g
100.0 g
0%
Voda
/ml
1100.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Hovädzí bujón 1L
/ml
30.0 ml
0%
Hladká múka
/g
50.0 g
0%
Muškátový kvet, mletý
/g
0.5 g
0%
Nové korenie
/g
1.0 g
0%
Bobkový list
/g
0.5 g
0%
Fazuľky a zemiaky:
Voda
/ml
100.0 ml
0%
Zelené fazuľové struky, mrazené
/g
1000.0 g
0%
Zemiaky, ošúpané, typ B
/g
1600.0 g
0%
Hladká petržlenová vňať
/g
5.0 g
0%
Soľ
/g
5.0 g
0%
/
Mäso a omáčka:
-
Hovädzie zadné 1000.0 g
-
Červená cibuľa 70.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Cibuľa žltá 300.0 g
-
Repkový olej 100.0 g
-
Voda 1100.0 ml
-
Hladká múka 50.0 g
-
Muškátový kvet, mletý 0.5 g
-
Nové korenie 1.0 g
-
Bobkový list 0.5 g
Fazuľky a zemiaky:
-
Voda 100.0 ml
-
Zelené fazuľové struky, mrazené 1000.0 g
-
Zemiaky, ošúpané, typ B 1600.0 g
-
Hladká petržlenová vňať 5.0 g
-
Soľ 5.0 g
Príprava
-
Mäso a omáčka:
- Červenú cibuľu nakrájajte na hrubšie kliny a vložte do mrazničky.
- Do mäsa na viacerých miestach urobte otvory nožom, do ktorých vložte tuhé kliny červenej cibule.
- Mäso zo všetkých strán osoľte.
- Mäso opečte na rozpálenom tuku zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberte a odložte bokom.
- Znížte teplotu a vložte nasekanú cibuľu a za stáleho miešania ju opečte do hneda.
- Pridajte múku s za stáleho miešania minútu smažte.
- Potom nalejte vodu, pridajte hovädzí fond, korenie a vložte mäso späť do základu. Priveďte do varu a dusíme 1,5 až 2 hodiny alebo kým mäso nezmäkne. Počas dusenia mäso obracajte a podľa potreby doplňte vodu.
- Mäkké mäso vyberte, upravte konzistenciu, omáčku sceďte a ochuťte muškátovým kvetom. Mäso nakrájajte na plátky a pri servírovaní ho podlejte malým množstvom omáčky.
-
Fazuľky a zemiaky:
- Krátko uvarené fazuľové struky ochuťte mäsovou šťavou rozmiešanou v horúcej vode a dôkladne premiešajte.
- Podávajte s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.