Menu

Suroviny

+

Mäso a omáčka:

Fazuľky a zemiaky:


...

Príprava

  1. Mäso a omáčka:

    • Červenú cibuľu nakrájajte na hrubšie kliny a vložte do mrazničky.
    • Do mäsa na viacerých miestach urobte otvory nožom, do ktorých vložte tuhé kliny červenej cibule.
    • Mäso zo všetkých strán osoľte.
    • Mäso opečte na rozpálenom tuku zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberte a odložte bokom.
    • Znížte teplotu a vložte nasekanú cibuľu a za stáleho miešania ju opečte do hneda.
    • Pridajte múku s za stáleho miešania minútu smažte.
    • Potom nalejte vodu, pridajte hovädzí fond, korenie a vložte mäso späť do základu. Priveďte do varu a dusíme 1,5 až 2 hodiny alebo kým mäso nezmäkne. Počas dusenia mäso obracajte a podľa potreby doplňte vodu.
    • Mäkké mäso vyberte, upravte konzistenciu, omáčku sceďte a ochuťte muškátovým kvetom. Mäso nakrájajte na plátky a pri servírovaní ho podlejte malým množstvom omáčky.
  2. Fazuľky a zemiaky:

    • Krátko uvarené fazuľové struky ochuťte mäsovou šťavou rozmiešanou v horúcej vode a dôkladne premiešajte.
    • Podávajte s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu