Hovädzie mäso s burgundskou omáčkou

Suroviny
Postup
-
Hovädzie mäso - rib eye steak 2000 g
-
Anglická slanina 150 g
-
Mrkva 2 ks
-
Zeler 2 ks
-
Bobkový list 1 ks
-
Červené víno 1000 ml
-
Voda 600 ml
-
Cibuľa veľká 2 ks
-
Cesnak, plátky 2 strúčiky
-
Soľ hrubozrnná
-
Tymián
-
Čierne korenie mleté
-
Olej
Príprava
-
Postup
-
Hovädzí steak pečte na grile, po upečení posypte hrubozrnnou soľou a nechajte odpočívať.
-
Nakrájajte koreňovú zeleninu, cibuľu a pridajte tymián.
-
Do hrnca vložte slaninu, nechate ju krátko roztopiť, pridajte cibuľu, koreňovú zeleninu, čerstvý tymián a cesnak. Krátko opražte a premiešajte. Pridajte víno a trochu vody a nechajte prevariť.
-
Potom pridajte Knorr Šťavu k pečenému mäsu, krátko povarte, preceďte a pridajte maslo na zjemnenie.
- Steak servírujte s farebnou zeleninou a prelejte ho omáčkou.
-