Hovädzie v omáčke z čierneho korenia so sójovými výhonkami a s brokolicou
Hovädzie mäso s omáčkou Ketjap manis a Hoisin obohatí každé ázijské menu vo vašej prevádzke.

Suroviny
Hovädzie a omáčka
-
Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 40 g
-
Sezamový olej 20 ml
-
Cesnak (pretlačený) 30 g
-
Omáčka Hoisin 150 g
-
Cukor 30 g
-
Brokolica (ružičky) 450 g
-
Olej 150 g
-
Sójové klíčky 180 g
-
Mrkva 200 g
-
Biele víno 60 ml
-
Sviečková alebo Flank steak (plátky) 1200 g
Príprava
-
Hovädzie a omáčka
-
Tenké plátky mäsa marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, hovädzieho základu, vína, sezamového oleja a cesnaku aspoň 1 hodinu. Potom obalíme v škrobe a v rozpálenom oleji opekáme plátky asi 3 minúty a potom ich odložíme bokom.
-
Na panvicu vložíme brokolicu a hranolčeky mrkvy, prudko ich opečieme a k zelenine pridáme opečené mäso.
-
Pridáme omáčku z čierneho korenia (omáčka Hoisin neriedená scedeným extraktom z korenia a trocha vody), dochutíme cukrom a sójovou omáčkou a na koniec pridáme sójové klíčky.
- Servírujte s jazmínovou ryžou.
-