Jarná rolka s hovädzím mäsom a mangom s výberom dvoch omáčok
Obľúbené jarné rolky netradične s mangom a hovädzím mäsom v spojení s dvomi chutnými omáčkami.

Suroviny
Jarné rolky s hovädzím mäsom
-
Sviečková (doružova opečená alebo uvarená) 250 g
-
Mango (1cm prúžky) 250 g
-
Šalotka 50 g
-
Čerstvý koriander 20 g
-
Čerstvá mäta 15 g
-
Thajská bazalka 15 g
-
Pažítka 5 g
-
Listy šalátov 25 g
-
Ryžový papier 100 g
Omáčka 1.
-
Voda 70 ml
-
Cesnak 5 g
-
Čerstvé chilli papričky 20 g
Omáčka 2.
-
Šťava z limetky alebo citrónu 40 ml
Príprava
-
Jarné rolky s hovädzím mäsom
-
Mäso uvarené alebo opečené doružova (s posilneným hovädzím základom) nakrájame po vychladnutí na tenké plátky.
-
Ryžový papier vložíme na 20 sekúnd do horúcej vody. Keď zmäkne, položíme ho na utierku alebo na rovnú plochu a doprostred poukladáme na rezančeky nakrájané ingrediencie.
-
Doplníme šalátovým listom a zrolujeme (konce uzavrieme).
-
Pred podávaním rolku prepolíme alebo ponecháme vcelku. Doplníme obidve omáčky, ktoré pripravíme zmiešaním jednotlivých surovín.
-
-
Omáčka 1.
- Zmiešame suroviny spolu tak, aby vznikla mierne pikantná omáčka.
-
Omáčka 2.
- Všetky suroviny na omáčku spolu dobre premiešame.