Kačacie krokety s pikantnou omáčkou
Namiesto sušených brusníc môžete použiť orechy a miesto kačice bravčové maso.

Suroviny
Kačacie krokety s pikantnou omáčkou
−
+
€0.0
Príprava
Mrkva
/g
200.0 g
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Cesnak
/g
10.0 g
0%
Zeler
/g
150.0 g
0%
Voda
/ml
500.0 ml
0%
Brusnice, sušené
/g
80.0 g
0%
Malinový džem
/g
40.0 g
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
Mlieko
/ml
150.0 ml
0%
Múka
/g
200.0 g
0%
Strúhanka
/g
250.0 g
0%
Kačacie stehno 4 ks.
/g
1500.0 g
0%
Olej
/ml
1500.0 ml
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
7.0 g
0%
Vajcia
/g
500.0 g
0%
/
Príprava
-
Mrkva 200.0 g
-
Cibuľa 100.0 g
-
Cesnak 10.0 g
-
Zeler 150.0 g
-
Voda 500.0 ml
-
Brusnice, sušené 80.0 g
-
Malinový džem 40.0 g
-
Maslo 100.0 g
-
Mlieko 150.0 ml
-
Múka 200.0 g
-
Strúhanka 250.0 g
-
Kačacie stehno 4 ks. 1500.0 g
-
Olej 1500.0 ml
-
Soľ 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 7.0 g
-
Vajcia 500.0 g
Príprava
-
Príprava
- Nakrájajte mrkvu, cibuľu, cesnak, zeler a všetko dobre uvarte. V hrnci opečte kačacie stehná, pridajte zeleninu, vodu a pomaly varte 3-4 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadať.
- Mäso nakrájajte na kúsky. Zmiešajte nakrájané sušené brusnice s kačacou omáčkou, pridajte malinový džem a ochuťte soľou a korením.
- V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte mlieko a priveďte k varu. Túto omáčku zmiešajte s kačacím mäsom a nechajte vychladnúť. Akonáhle vychladne, vytvorte krokety veľkosti 30-40 g.
- Vo veľkej miske vyšľahajte vajce. Obaľte krokety v múke, vajci a strúhanke. Krokety takto obaľte trikrát.
- Vypražte krokety vo fritéze pri teplote 180 °C počas doby 3 až 4 minút, vždy vyprážajte 3 až 4 krokety naraz.
- Podávajte s pikantnou omáčkou Hellmann´s ONE HAND BOTTLES.