Kačka pečená tradičným orientálnym spôsobom, podávaná s dyňou, červenou kapustou a praženými orechmi
Použité orientálne korenie prenáša toto jedlo do sveta orientu.

Suroviny
Kačka pečená tradičným orientálnym spôsobom, podávaná s dyňou, červenou kapustou a praženými orechmi
−
+
€0.5
Kačka
Voda
/l
10.0 l
0%
Soľ
/g
510.0 g
0%
Cukor
/g
105.0 g
0%
Badián
/g
30.0 g
0%
Škoricová kôra
/g
30.0 g
0%
Klinčeky
/g
10.0 g
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
20.0 g
0%
Strúhaný zázvor
/g
30.0 g
0%
Cukrový sirup
/g
100.0 g
0%
Knorr Pang Gang Omáčka chilli a paradajky 1L
/ml
50.0 ml
0%
Med
/g
50.0 g
0%
Pekingská kačka
/g
4000.0 g
0%
Pyré z červenej kapusty
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Červená kapusta, nastrúhaná
/g
600.0 g
0%
Soľ
/g
0.0 g
0%
Cukor
/g
0.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Červený vínny ocot
/ml
40.0 ml
0%
Maslo
/g
130.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
200.0 ml
0%
Pyré z dyne
Mlieko
/ml
50.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
40.0 ml
0%
Muškátová dyňa
/g
400.0 g
0%
Maslo
/g
0.0 g
0%
/
Kačka
-
Voda 10.0 l
-
Soľ 510.0 g
-
Cukor 105.0 g
-
Badián 30.0 g
-
Škoricová kôra 30.0 g
-
Klinčeky 10.0 g
-
Zázvor (nasekaný) 20.0 g
-
Strúhaný zázvor 30.0 g
-
Cukrový sirup 100.0 g
-
Med 50.0 g
-
Pekingská kačka 4000.0 g
Pyré z červenej kapusty
-
Cibuľa 100.0 g
-
Červená kapusta, nastrúhaná 600.0 g
-
Soľ
-
Cukor
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Červený vínny ocot 40.0 ml
-
Maslo 130.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 200.0 ml
Pyré z dyne
-
Mlieko 50.0 ml
-
Olivový olej 40.0 ml
-
Muškátová dyňa 400.0 g
-
Maslo
Príprava
-
Kačka
- Pripravte slaný nálev –zmiešajte vodu s cukrom a soľou.
Kačky vložte do nálevu na 24 hodín. Vyberte, opláchnite a osušte. - Badián, škoricovú kôru, klinčeky, zázvor a cesnak rozmixujte a zmiešajte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang. Marinádu votrite do kačice a zašite.
- Celé kačice ponorte na 10 sekúnd do vriacej vody s aromatickými bylinkami.
Položte ich na papier na pečenie a pečte hodinu pri teplote 150 °C. - Cukrový sirup, med a zázvor zohrejte a pridajte malé množstvo vody.
Kačice vyberte z rúry a dôkladne obaľte v pripravenej zmesi. - Vložte znovu do rúry na 180 °C a pečte, až kým nezískate požadovanú farbu (cca 30 minút).
- Pripravte slaný nálev –zmiešajte vodu s cukrom a soľou.
-
Pyré z červenej kapusty
- Restujte cibuľu, pridajte kapustu, šťavu z kapusty, soľ, cukor a korenie. Varte domäkka.
- Pridajte ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povarte a rozmixujte na konzistenciu pyré spolu s maslom.
-
Pyré z dyne
- Dyňu nakrájajte na kúsky, premiešajte s olejom, zabaľte do hliníkovej fólie a pečte pri teplote 200 °C domäkka.
- Zohrejte mlieko asmotanu na šľahanie.Pridajte dyňu a korenie. Rozmixujte na pyré a pridajte maslo.
-
Servírovanie
- Kačky prekrojte na polovicu, odstráňte časť kostí.
- Podávajte s oboma druhmi pyré z dyne a kapusty, doplňte praženými orechmi.