Menu

Suroviny

+

Kačka

Pyré z červenej kapusty

  • Cibuľa 100.0 g
  • Červená kapusta, nastrúhaná 600.0 g
  • Soľ
  • Cukor
  • Korenie čierne mleté 5.0 g
  • Červený vínny ocot 40.0 ml
  • Maslo 130.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 200.0 ml

Pyré z dyne

  • Mlieko 50.0 ml
  • Olivový olej 40.0 ml
  • Muškátová dyňa 400.0 g
  • Maslo

Použité orientálne korenie prenáša toto jedlo do sveta orientu.

...

Príprava

  1. Kačka

    • Pripravte slaný nálev –zmiešajte vodu s cukrom a soľou.
      Kačky vložte do nálevu na 24 hodín. Vyberte, opláchnite a osušte.
    • Badián, škoricovú kôru, klinčeky, zázvor a cesnak rozmixujte a zmiešajte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang. Marinádu votrite do kačice a zašite.
    • Celé kačice ponorte na 10 sekúnd do vriacej vody s aromatickými bylinkami.
      Položte ich na papier na pečenie a pečte hodinu pri teplote 150 °C.
    • Cukrový sirup, med a zázvor zohrejte a pridajte malé množstvo vody.
      Kačice vyberte z rúry a dôkladne obaľte v pripravenej zmesi.
    • Vložte znovu do rúry na 180 °C a pečte, až kým nezískate požadovanú farbu (cca 30 minút).
  2. Pyré z červenej kapusty

    • Restujte cibuľu, pridajte kapustu, šťavu z kapusty, soľ, cukor a korenie. Varte domäkka.
    • Pridajte ocot a smotanu na šľahanie. Chvíľu povarte a rozmixujte na konzistenciu pyré spolu s maslom.
  3. Pyré z dyne

    • Dyňu nakrájajte na kúsky, premiešajte s olejom, zabaľte do hliníkovej fólie a pečte pri teplote 200 °C domäkka.
    • Zohrejte mlieko asmotanu na šľahanie.Pridajte dyňu a korenie. Rozmixujte na pyré a pridajte maslo.
  4. Servírovanie

    • Kačky prekrojte na polovicu, odstráňte časť kostí.
    • Podávajte s oboma druhmi pyré z dyne a kapusty, doplňte praženými orechmi.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu