Menu

Suroviny

+

Základ

  • Bravčová masť 150.0 g
  • Klobása 200.0 g
  • Celá cibuľa 200.0 g
  • Bobkový list 4.0 ks
  • Celé čierne korenie 1.0 g
  • Nové korenie 1.0 g
  • bravčového pliecka 300.0 g
  • Čerstvý cesnak 40.0 g
  • Mletá paprika 30.0 g

Vývar


...

Príprava

  1. Základ

    V hlbokom kastróle rozpustíme bravčovú masť. Postupne pridáme klobásu a cibule nakrájané na plátky, bobkové listy, celé čierne a nové korenie. K dozlatista opraženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko a cesnak nasekaný nadrobno a restujeme, pokým sa mäso zatiahne. Potom prisypeme sladkú papriku, premiešame a krátko restujeme.
  2. Vývar

    Pridáme kyslú kapustu a podlejeme údením vývarom. Do hrnca vložíme bravčové koleno, slivky a huby, nasekané na menšie kúsky hubový vyvar. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou varíme približne 2 hodiny. Z uvarenej kapustnice vyberieme údené mäso,  nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do hrnca.
  3. Servírovanie

    Kapustnicu podávame s na oleji opečeným krajcom chleba potretým strúčikom cesnaku.  
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu