Karí zo zelených fazuľových strukov s cícerom a kokosovým mliekom
Krémové kari v spojení so zeleninou je výbornou alternatívou do mäsových pokrmov. Zelené fazuľové lusky by sa nemali dlho variť a cícer pridávame až nakoniec. Obvykle sa podáva s rezancami alebo ryžou.

Suroviny
Karí zo zelených fazuľových strukov s cícerom a kokosovým mliekom
−
+
€0.0
Omáčka
Cibuľa (krúžky)
/g
150.0 g
0%
Arašidy
/g
100.0 g
0%
Karí korenie
/g
8.0 g
0%
Strúhaný zázvor
/g
20.0 g
0%
Kokosové mlieko
/ml
400.0 ml
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Cesnak (plátky)
/g
10.0 g
0%
Citrónová tráva
/g
5.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
600.0 ml
0%
Zelenina
Zelené fazuľové struky
/kg
1.2 kg
0%
Cícer v konzerve (bez nálevu)
/g
400.0 g
0%
/
Omáčka
-
Cibuľa (krúžky) 150.0 g
-
Arašidy 100.0 g
-
Karí korenie 8.0 g
-
Strúhaný zázvor 20.0 g
-
Kokosové mlieko 400.0 ml
-
Olej 40.0 ml
-
Cesnak (plátky) 10.0 g
-
Citrónová tráva 5.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 600.0 ml
Zelenina
-
Zelené fazuľové struky 1.2 kg
-
Cícer v konzerve (bez nálevu) 400.0 g
Príprava
-
Omáčka
- Naoleji orestujte cibuľu, cesnak a orechy, pridajte Karí korenie, citrónovú trávu a zázvor.
- Potom prilejtesmotana na vareniea kokosové mlieko, varte niekoľko minút na miernom ohni.
-
Zelenina
- Pridajte fazuľové struky a cícer, všetko duste niekoľko minút. Dochuťte podľa potreby.
-
Servírovanie
- Pri servírovaní môžeme posypať natenko nakrájanými krúžkami chilli papričky.