Knedličky z batatov a ricotty v bazalkovej vínnej omáčke
Bataty získajú najlepšiu chuť, ak ich upečiete v konvekčnej rúre aj v šupke pri teplote 150 °C.

Suroviny
Knedličky z batatov a ricotty v bazalkovej vínnej omáčke
−
+
€0.0
Knedličky
Bataty, upečené a olúpané
/g
600.0 g
0%
Ricotta
/g
300.0 g
0%
Pšeničná múka
/g
400.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Vajcia
/g
50.0 g
0%
Omáčka
Maslo
/g
50.0 g
0%
Cibuľa
/g
100.0 g
0%
Biele víno
/ml
200.0 ml
0%
Bazalka, čerstvá
/g
15.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
500.0 ml
0%
/
Knedličky
-
Bataty, upečené a olúpané 600.0 g
-
Ricotta 300.0 g
-
Pšeničná múka 400.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Vajcia 50.0 g
Omáčka
-
Maslo 50.0 g
-
Cibuľa 100.0 g
-
Biele víno 200.0 ml
-
Bazalka, čerstvá 15.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 500.0 ml
Príprava
-
Knedličky
- Pripravte pyré z vychladnutých batatov, pridajte syr ricotta a ostatné ingrediencie.
- Ak je to potrebné, pridajte alebo znížte množstvo múky.
- Zo vzniknutého cesta vytvarujte knedličky.
- Pred servírovaním uvarte 1 porciu na skúšku.
-
Omáčka
- Na masle opražte cibuľu, zalejte vínom, pridajte smotanu a Primerbu.
- Varte na nízkej teplote, kým nezískate požadovanú konzistenciu. Pred podávaním pridajte čerstvú bazalku a zmixujte.
-
Servírovanie
- Uvarené knedličky zamiešajte do omáčky a podávajte s ľubovoľnými bylinkami a sosušenými čiernymi oliwami.