Knedličky z batatov a ricotty v bazalkovej vínnej omáčke
Bataty získajú najlepšiu chuť, ak ich upečiete v konvekčnej rúre aj v šupke pri teplote 150 °C.

Suroviny
Knedličky
-
Bataty, upečené a olúpané 600 g
-
Ricotta 300 g
-
Pšeničná múka 400 g
-
Soľ 10 g
-
Vajcia 50 g
Omáčka
-
Maslo 50 g
-
Cibuľa 100 g
-
Biele víno 200 ml
-
Bazalka, čerstvá 15 g
-
Smotana na šľahanie 33% 500 ml
Príprava
-
Knedličky
- Pripravte pyré z vychladnutých batatov, pridajte syr ricotta a ostatné ingrediencie.
- Ak je to potrebné, pridajte alebo znížte množstvo múky.
- Zo vzniknutého cesta vytvarujte knedličky.
- Pred servírovaním uvarte 1 porciu na skúšku.
-
Omáčka
- Na masle opražte cibuľu, zalejte vínom, pridajte smotanu a Primerbu.
- Varte na nízkej teplote, kým nezískate požadovanú konzistenciu. Pred podávaním pridajte čerstvú bazalku a zmixujte.
-
Servírovanie
- Uvarené knedličky zamiešajte do omáčky a podávajte s ľubovoľnými bylinkami a sosušenými čiernymi oliwami.