+

P r í p r ava

  • Karfiol 2000.0 g
  • Maslo 150.0 g
  • Cesnak 10.0 g
  • Olivový olej 100.0 ml
  • Kurkuma mletá 5.0 g
  • Vajcia 500.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Muškátový orech (mletý) 5.0 g
  • Smotana na varenie 12 % 500.0 ml
  • Knorr Zeleninový bujón 0,9 kg 20.0 g
  1. P r í p r ava

    Karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Na olivovom oleji opečieme spolu s cesnakom, pridáme smotanu na varenie a všetko spolu vložíme piecť do konvektomatu na teplotu 175 °C, kým nie je karfiol mäkký. Preložíme do mixéra, pridáme štipku kurkumy, maslo, zeleninového bujónua vymixujeme do krémovej hustoty. Dochutíme podľa potreby soľou a muškátovým orieškom. Krém nalejeme do taniera, vložíme žĺtok a dozdobíme tenkými plátkami opečeného či sušeného karfiolu, prípadne karfiolovými lístkami, závitkami zo zeleniny a podobne.