Krém z pečeného karfiolu

Suroviny
P r í p r ava
-
Karfiol 2000 g
-
Maslo 150 g
-
Cesnak 10 g
-
Olivový olej 100 ml
-
Kurkuma mletá 5 g
-
Vajcia 500 g
-
Soľ 15 g
-
Muškátový orech (mletý) 5 g
-
Smotana na varenie 12 % 500 ml
Príprava
-
P r í p r ava
Karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Na olivovom oleji opečieme spolu s cesnakom, pridáme smotanu na varenie a všetko spolu vložíme piecť do konvektomatu na teplotu 175 °C, kým nie je karfiol mäkký. Preložíme do mixéra, pridáme štipku kurkumy, maslo, zeleninového bujónua vymixujeme do krémovej hustoty. Dochutíme podľa potreby soľou a muškátovým orieškom. Krém nalejeme do taniera, vložíme žĺtok a dozdobíme tenkými plátkami opečeného či sušeného karfiolu, prípadne karfiolovými lístkami, závitkami zo zeleniny a podobne.