Krém z pečeného karfiolu

Suroviny
Krém z pečeného karfiolu
−
+
€0.0
P r í p r ava
Karfiol
/g
2000.0 g
0%
Maslo
/g
150.0 g
0%
Cesnak
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Kurkuma mletá
/g
5.0 g
0%
Vajcia
/g
500.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Muškátový orech (mletý)
/g
5.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
500.0 ml
0%
/
P r í p r ava
-
Karfiol 2000.0 g
-
Maslo 150.0 g
-
Cesnak 10.0 g
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Kurkuma mletá 5.0 g
-
Vajcia 500.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Muškátový orech (mletý) 5.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 500.0 ml
Príprava
-
P r í p r ava
Karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Na olivovom oleji opečieme spolu s cesnakom, pridáme smotanu na varenie a všetko spolu vložíme piecť do konvektomatu na teplotu 175 °C, kým nie je karfiol mäkký.
Preložíme do mixéra, pridáme štipku kurkumy, maslo, zeleninového bujónua vymixujeme do krémovej hustoty. Dochutíme podľa potreby soľou a muškátovým orieškom.
Krém nalejeme do taniera, vložíme žĺtok a dozdobíme tenkými plátkami opečeného či sušeného karfiolu, prípadne karfiolovými lístkami, závitkami zo zeleniny a podobne.