Krémová dyňová polievka s broskyňou, s pridaním kokosového mlieka a curry
Dyňa sa nesmie variť vo veľkom množstve vody, pretože vtedy stráca chuť a výživovú hodnotu. Lepšie je dusiť ju na miernom ohni v čo najmenšom množstve vody.

Suroviny
Krém
-
Muškátová dyňa 2200 g
-
Broskyňa v náleve 300 g
-
Šalotka 60 g
-
Mrkva 70 g
-
Žlté karí 5 g
-
Voda 2 l
-
Kokosové mlieko 200 ml
-
Šťava z limetky alebo citrónu 30 ml
-
Maslo 125 g
-
Soľ 10 g
-
Cukor 5 g
-
Cesnak 10 g
-
Chili 10 g
-
Olej 50 ml
Servírovanie
-
Mrkva (restované rezančeky julienne) 100 g
-
Čerstvé zelené bylinky 10 g
-
Kyslá kapusta 100 g
-
Chili
Príprava
-
Krém
-
Dyňu očistite, odstráňte semená a nakrájajte na veľké kocky. Šalotku, mrkvu a cesnak olúpte, nakrájajte a nechajte zosklovatieť vo vyššom hrnci na tuku Rama Culinesse Profi, nakoniec pridajte curry.
-
Vložte nakrájanú dyňu a broskyňu, všetko zalejte polovicou vody a duste pod pokrievkou. Po niekoľkých minútach pridajte zeleninové Essence.
-
Keď bude dyňa mäkká, rozmixujte ju na hladké pyré, pridajte kokosové mlieko, zvyšok vody, šťavu z limetky a prevarte. Potom odstavte z tepla, pridajte nakrájané studené maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
-
Všetko dochuťte podľa potreby.
-
-
Servírovanie
- Na porciu polievky nakvapkajte kyslú smotanu, ozdobte rezančekmi mrkvy a chili papričkou nakrájanou na veľmi malé kúsky.
- Ozdobte bylinkami, najlepšie čerstvým koriandrom