+

P r í p r ava

  • Biela špargľa 1400.0 g
  • Maslo 100.0 g
  • Šalotka 200.0 g
  • Knorr Zeleninový bujón 0,9 kg 30.0 g
  • Voda 2000.0 ml
  • Biele víno 125.0 ml
  • Zemiaky 400.0 g
  • Smotana na varenie 12 % 300.0 ml
  • Vajcia 100.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Korenie biele, mleté, podľa chuti 7.0 g
  • Muškátový orech (mletý) 5.0 g
  • Rukola 60.0 g
  • Pór 50.0 g
  • Bylinky 60.0 g
  1. P r í p r ava

    Špargľu umyte, odkrojte drevnaté konce a pazuchy okrem špičiek olúpte škrabkou. V hrnci rozpustite maslo a opražte na ňom nakrájanú šalotku do sklovita. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte špargľu, na tenké plátky pokrájané zemiaky a varte 5 minút.Dierovanou lyžicou vyberte pazuchy špargle, stonky nakrájajte na kúsky. Špičky neskôr použijete na ozdobu. Nakrájané stonky vráťte späť do polievky a rozmixujte ponorným mixérom do hladka. Žĺtky a smotanu na varenie prešľahajte metličkou v miske, pomaly vlejte do hrnca a dôkladne rozmiešajte. Nechajte minútku prejsť varom, osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte štipku muškátového kvetu a nakoniec zjemnite vínom.Pri podávaní môžete polievku ozdobiť varenými hlavičkami špargle, čerstvými bylinkami, napríklad trebuľkou a podobne.