Menu

Suroviny

+

P r í p r ava


...

Príprava

  1. P r í p r ava

    Špargľu umyte, odkrojte drevnaté konce a pazuchy okrem špičiek olúpte škrabkou. V hrnci rozpustite maslo a opražte na ňom nakrájanú šalotku do sklovita. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte špargľu, na tenké plátky pokrájané zemiaky a varte 5 minút.
    Dierovanou lyžicou vyberte pazuchy špargle, stonky nakrájajte na kúsky. Špičky neskôr použijete na ozdobu. Nakrájané stonky vráťte späť do polievky a rozmixujte ponorným mixérom do hladka.
    Žĺtky a smotanu na varenie prešľahajte metličkou v miske, pomaly vlejte do hrnca a dôkladne rozmiešajte. Nechajte minútku prejsť varom, osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte štipku muškátového kvetu a nakoniec zjemnite vínom.
    Pri podávaní môžete polievku ozdobiť varenými hlavičkami špargle, čerstvými bylinkami, napríklad trebuľkou a podobne.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu