Krémová pórová polievka vichyssoise

Suroviny
Krémová pórová polievka vichyssoise
−
+
€0.0
P r í p r ava
Maslo
/g
100.0 g
0%
Olivový olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibuľa žltá
/g
100.0 g
0%
Pór (biela časť)
/g
700.0 g
0%
Zemiaky
/g
600.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l
/ml
400.0 ml
0%
Dlhé zemiakové chipsy
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Pórová slama
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Kvety
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Bobkový list
/g
5.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Korenie biele, mleté, podľa chuti
/g
7.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Maslo 100.0 g
-
Olivový olej 30.0 ml
-
Cibuľa žltá 100.0 g
-
Pór (biela časť) 700.0 g
-
Zemiaky 600.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 400.0 ml
-
Dlhé zemiakové chipsy
-
Pórová slama
-
Kvety
-
Bobkový list 5.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Korenie biele, mleté, podľa chuti 7.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Nakrájanú cibuľu opečieme do sklovita na masle s olejom, pridáme kolieska póru, pokrájané zemiaky, bobkový list a zalejeme zeleninovým vývarom. Pri miernej teplote varíme asi 45 minút, až kým nebude všetko mäkké.
Potom polievku schladíme a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na hladký krém s pridaním smotany na šľahanie. Môžeme prípadne dochutiť soľou či čiernym korením.
Pri podávaní môžeme doplniť chrumkavými chipsami z chleba alebo zo zemiakov, petržlenovou vňaťou alebo mikrobylinkami.