Krevetový burger, grilovaná slanina s čínskou kapustou a paradajkami, surimi, jalapeňo majonéza
Obaľovaciu zmes panko môžete nahradiť sušeným hriankovým pečivom alebo sendvičom. Dávajte však pozor na stupeň ich rozdrobenia.

Suroviny
Krevety
-
Cesnak (nasekaný) 10 g
-
Zázvor (nasekaný) 5 g
-
Čerstvý koriander 10 g
-
Panko 350 g
-
Krevety 16/20, očistené 500 g
-
Vajcia 250 g
-
Olej 1000 ml
Coleslaw z krabích tyčiniek
-
Krabie tyčinky 300 g
-
Pažítka (nadrobno nakrájaná) 20 g
-
Soľ 10 g
Majonéza jalapeňo
-
Slanina 100 g
-
Papričky jalapeňo (sterilizované) 40 g
Zelenina
-
Kapusta Bok Choy 500 g
-
Sezamový olej 20 ml
-
Cesnak 5 g
-
Zázvor 5 g
-
Čili paprička červená 5 g
-
Sezam 10 g
Príprava
-
Krevety
- Krevety marinujte v omáčke Knorr Sambal Manis s pridaním cesnaku, zázvoru, čerstvého koriandra a čili. Nechajte vchladničke odležať niekoľko hodín.
- Potom ich obaľte v zmesi panko, vajci a ešte raz vpanko a smažte vo vysokej vrstve tuku dozlatista.
-
Coleslaw z krabích tyčiniek
- Krabie tyčinky rozmrvte prstami pozdĺž vlákien, pridajte majonézu, pažítku, okoreňte a premiešajte.
-
Majonéza jalapeňo
- Plátky slaniny rozložte na GN plech a pečte v konvektomate, kým budú chrumkavé a budú mať hnedú farbu. Nechajte vychladnúť a rozmixujte.
- Pridajte majonézu, papričky jalapeňo a kečup a znovu premiešajte pomocou mixéra.
-
Zelenina
- Kapustu bok choy marinujte v bylinkovej marináde z uvedených ingrediencií. Ugrilujte alebo smažte na panvici.
- Paradajky sparte vo vriacej vode, nechajte vychladnúť, ošúpte, nakrájajte na štyri časti a vyrežte časť so semenami.
- Hotové štvrte grilujte.
-
Podávanie
- Ogrilovanú žemľu potrite majonézou, pridajte bok choy, smažené krevety, Coleslaw z krabích tyčiniek a grilovanú paradajku.