Kuriatková polievka s orechmi a madeirou

Suroviny
P r í p r ava
-
Maslo 100 g
-
Cibuľa žltá 300 g
-
Cesnak 15 g
-
Lieskové alebo vlašské orechy 50 g
-
Kuriatka čerstvé alebo mrazené 300 g
-
Madeira víno (je možné nahradiť bielym portským) 200 ml
-
Voda 2000 ml
-
Hladká petržlenová vňať 20 g
-
Chlieb 200 g
Príprava
-
P r í p r ava
Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame a cesnak prelisujeme. Na rozpustenom masle zosklovatíme cibuľu s cesnakom. Na suchej panvici za stáleho miešania opražíme orechy, necháme vychladnúť a nasekáme na hrubo. Očistené kuriatka pokrájame a pridáme k cibuli s cesnakom, polovicu petržlenovej vňate nasekáme na jemno a pridáme k hubám. Pri strednej teplote pod pokrievkou podusíme asi 10 – 15 minút. Hubový krém rozmiešame vo vriacej vode, pridáme podusené kuriatka, madeiru, časť na jemno rozmixovaných orechov a spolu prevaríme. Môžeme dochutiť hubovým bujónom. Podávame naliate v tanieri alebo šálkach, posypane petržlenovou vňaťou a opraženými orechmi.