Kuriatková polievka s orechmi a madeirou

Suroviny
Kuriatková polievka s orechmi a madeirou
−
+
€0.0
P r í p r ava
Maslo
/g
100.0 g
0%
Cibuľa žltá
/g
300.0 g
0%
Cesnak
/g
15.0 g
0%
Lieskové alebo vlašské orechy
/g
50.0 g
0%
Kuriatka čerstvé alebo mrazené
/g
300.0 g
0%
Madeira víno (je možné nahradiť bielym portským)
/ml
200.0 ml
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Hladká petržlenová vňať
/g
20.0 g
0%
Chlieb
/g
200.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Maslo 100.0 g
-
Cibuľa žltá 300.0 g
-
Cesnak 15.0 g
-
Lieskové alebo vlašské orechy 50.0 g
-
Kuriatka čerstvé alebo mrazené 300.0 g
-
Madeira víno (je možné nahradiť bielym portským) 200.0 ml
-
Voda 2000.0 ml
-
Hladká petržlenová vňať 20.0 g
-
Chlieb 200.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame a cesnak prelisujeme. Na rozpustenom masle zosklovatíme cibuľu s cesnakom.
Na suchej panvici za stáleho miešania opražíme orechy, necháme vychladnúť a nasekáme na hrubo.
Očistené kuriatka pokrájame a pridáme k cibuli s cesnakom, polovicu petržlenovej vňate nasekáme na jemno a pridáme k hubám. Pri strednej teplote pod pokrievkou podusíme asi 10 – 15 minút.
Hubový krém rozmiešame vo vriacej vode, pridáme podusené kuriatka, madeiru, časť na jemno rozmixovaných orechov a spolu prevaríme. Môžeme dochutiť hubovým bujónom.
Podávame naliate v tanieri alebo šálkach, posypane petržlenovou vňaťou a opraženými orechmi.