Maďarská rybacia polievka

Suroviny
Maďarská rybacia polievka
−
+
€0.0
P r í p r ava
Ryby – zmes (kapor, sumec, šťuka, zubáč, pstruh…)
/g
3000.0 g
0%
Čerstvá zelená paprika
/g
300.0 g
0%
Paradajky
/g
300.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
200.0 g
0%
Bravčová masť
/g
50.0 g
0%
Rasca
/g
5.0 g
0%
Mlieko (na penu)
/ml
200.0 ml
0%
Cesnak
/g
15.0 g
0%
Knorr Majorán 0,25 kg
/g
7.0 g
0%
Soľ
/g
15.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
7.0 g
0%
Bylinky
/g
10.0 g
0%
Paradajky koktejlové
/g
70.0 g
0%
Čerstvé chilli papričky
/g
15.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Ryby – zmes (kapor, sumec, šťuka, zubáč, pstruh…) 3000.0 g
-
Čerstvá zelená paprika 300.0 g
-
Paradajky 300.0 g
-
Červená cibuľa 200.0 g
-
Bravčová masť 50.0 g
-
Rasca 5.0 g
-
Mlieko (na penu) 200.0 ml
-
Cesnak 15.0 g
-
Knorr Majorán 0,25 kg 7.0 g
-
Soľ 15.0 g
-
Korenie čierne mleté 7.0 g
-
Bylinky 10.0 g
-
Paradajky koktejlové 70.0 g
-
Čerstvé chilli papričky 15.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Ryby dôkladne očistíme, zbavíme veľkých kostí a nakrájame na väčšie kusy alebo filety. Z hláv, kostí a plutiev pripravíme vývar, ktorý zosilníme rybacím fondom. Na masti krátko opečieme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, rascu, pridáme mletú papriku, majorán a ihneď zalejeme rybacím vývarom aj s kosťami. Všetko povaríme, potom rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
Do hrnca vložíme pokrájanú zelenú papriku, na vrch položíme pripravené kusy rýb, kolieska olúpaných paradajok, zalejeme polievkovým základom a povaríme na miernom ohni podľa potreby 10 – 15 minút tak, aby sa rybie mäso nerozpadlo.
Z mlieka a rybieho fondu si vyšľaháme ochutenú mliečnu penu.
Do taniera na pokrájanú papriku vložíme porciu rybieho masa, zalejeme červeným rybacím vývarom a doplníme o vyšľahanú penu. Môžeme dekorovať bylinkami, zeleninou, pre ostrejšiu verziu aj čili papričkou.