Menu

Suroviny

+

P r í p r ava

Príprava

  1. P r í p r ava

    Ryby dôkladne očistíme, zbavíme veľkých kostí a nakrájame na väčšie kusy alebo filety. Z hláv, kostí a plutiev pripravíme vývar, ktorý zosilníme rybacím fondom. Na masti krátko opečieme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, rascu, pridáme mletú papriku, majorán a ihneď zalejeme rybacím vývarom aj s kosťami. Všetko povaríme, potom rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
    Do hrnca vložíme pokrájanú zelenú papriku, na vrch položíme pripravené kusy rýb, kolieska olúpaných paradajok, zalejeme polievkovým základom a povaríme na miernom ohni podľa potreby 10 – 15 minút tak, aby sa rybie mäso nerozpadlo.
    Z mlieka a rybieho fondu si vyšľaháme ochutenú mliečnu penu.
    Do taniera na pokrájanú papriku vložíme porciu rybieho masa, zalejeme červeným rybacím vývarom a doplníme o vyšľahanú penu. Môžeme dekorovať bylinkami, zeleninou, pre ostrejšiu verziu aj čili papričkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu