Menu

Suroviny

+

P r í p r ava

  • Ryby – zmes (kapor, sumec, šťuka, zubáč, pstruh…) 3000.0 g
  • Čerstvá zelená paprika 300.0 g
  • Paradajky 300.0 g
  • Červená cibuľa 200.0 g
  • Bravčová masť 50.0 g
  • Rasca 5.0 g
  • Rybací bujón 50.0 g
  • Mlieko (na penu) 200.0 ml
  • Cesnak 15.0 g
  • Knorr Majorán 0,25 kg 7.0 g
  • Mletá sladká paprika 80.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Korenie čierne mleté 7.0 g
  • Bylinky 10.0 g
  • Paradajky koktejlové 70.0 g
  • Čerstvé chilli papričky 15.0 g

...

Príprava

  1. P r í p r ava

    Ryby dôkladne očistíme, zbavíme veľkých kostí a nakrájame na väčšie kusy alebo filety. Z hláv, kostí a plutiev pripravíme vývar, ktorý zosilníme rybacím fondom. Na masti krátko opečieme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak, rascu, pridáme mletú papriku, majorán a ihneď zalejeme rybacím vývarom aj s kosťami. Všetko povaríme, potom rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
    Do hrnca vložíme pokrájanú zelenú papriku, na vrch položíme pripravené kusy rýb, kolieska olúpaných paradajok, zalejeme polievkovým základom a povaríme na miernom ohni podľa potreby 10 – 15 minút tak, aby sa rybie mäso nerozpadlo.
    Z mlieka a rybieho fondu si vyšľaháme ochutenú mliečnu penu.
    Do taniera na pokrájanú papriku vložíme porciu rybieho masa, zalejeme červeným rybacím vývarom a doplníme o vyšľahanú penu. Môžeme dekorovať bylinkami, zeleninou, pre ostrejšiu verziu aj čili papričkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu