Menu

Suroviny

+

Mäso

Cesto

  • Pšeničná múka 250.0 g
  • Maslo 82 % 125.0 g
  • Studená voda 100.0 ml
  • Soľ 4.0 g
  • Biele mleté korenie 5.0 g
  • Muškátový oriešok 5.0 g
  • Koňak/Brandy
  • Vajcia 100.0 g

Servírovanie

  • Nakladačky 150.0 g
  • Marinované huby 150.0 g
  • Dijonská horčica 200.0 g

Počas výroby mäsovej hmoty pridajte vodu. Zaistí, aby bola hmota hladšia a lepivejšia.

...

Príprava

  1. Mäso

    • Všetky suroviny zmiešajte a precízne spracujte do homogénnej hmoty.
    • Dochuťte bielym korením, zázvorom, muškátovým orieškom a mletými klinčekmi.
  2. Cesto

    • Suroviny zmiešajte a pripravte jemné cesto. Chvíľu ho pomixujte, potom ho zabaľte do fólie a nechajte 2 hodiny odstáť v chladničke.
  3. Terina

    • Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a rozvaľkaným cestom tak, aby cesto prečnievalo cez okraje.
    • Potom vložte mäsovú hmotu a zakryte ju cestom.
    • Zo zvyšného cesta vykrojte kruhy s priemerom 3 cm, uložte ich na hornú časť teriny a potrite rozšľahaným vajíčkom. Nožom potom vyrežte v kruhoch otvory, aby sa počas pečenia z teriny odparovala nadmerná vlhkosť.
    • Pečte so sondou nastavenou na 68 °C pri teplote 175°C.
    • Ochlaďte a zalejte vopred pripraveným želé.
    • Terinu nechajte odstáť v chladničke najmenej 12 hodín.
  4. Servírovanie

    • Naporciovanú terinu servírujte s marinovanými hubami, nakladanými uhorkami a dijonskou horčicou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu