Nadýchaný bao plnený trhaným kuracím mäsom s hoisin a čili omáčkou, nakladanou uhorkou, koriandrom a čili

Suroviny
Nadýchaný bao plnený trhaným kuracím mäsom s hoisin a čili omáčkou, nakladanou uhorkou, koriandrom a čili
−
+
€0.0
Bao
Mlieko, teplé
/g
50.0 g
0%
Olej
/ml
15.0 ml
0%
Ryžový ocot
/ml
15.0 ml
0%
Prášok do pečiva
/g
4.0 g
0%
Droždie čerstvé
/g
20.0 g
0%
Hladká múka
/g
335.0 g
0%
Cukor krupica
/g
30.0 g
0%
Bao múka
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
270.0 ml
0%
Plnka
Kuracie prsia
/g
500.0 g
0%
Hoisin omáčka
/g
500.0 g
0%
Zázvor, na jemno krájaný
/g
30.0 g
0%
Čili, na jemno
/g
25.0 g
0%
Čierny čínsky ocot
/ml
25.0 ml
0%
Čínské víno Chao xing
/ml
25.0 ml
0%
Voda
/ml
200.0 ml
0%
Koriander
/g
30.0 g
0%
Cibuľa
/g
20.0 g
0%
Chilli paprička
/g
30.0 g
0%
Citrónová tráva
/g
10.0 g
0%
Kafírové listy
/g
7.0 g
0%
Servírovanie
Uhorka šalátová
/g
250.0 g
0%
Cukor kryštál
/g
500.0 g
0%
Soľ
/g
12.0 g
0%
Ryžový ocot
/ml
1000.0 ml
0%
/
Bao
-
Mlieko, teplé 50.0 g
-
Olej 15.0 ml
-
Ryžový ocot 15.0 ml
-
Prášok do pečiva 4.0 g
-
Droždie čerstvé 20.0 g
-
Hladká múka 335.0 g
-
Cukor krupica 30.0 g
-
Bao múka 200.0 g
-
Voda 270.0 ml
Plnka
-
Kuracie prsia 500.0 g
-
Hoisin omáčka 500.0 g
-
Zázvor, na jemno krájaný 30.0 g
-
Čili, na jemno 25.0 g
-
Čierny čínsky ocot 25.0 ml
-
Čínské víno Chao xing 25.0 ml
-
Voda 200.0 ml
-
Koriander 30.0 g
-
Cibuľa 20.0 g
-
Chilli paprička 30.0 g
-
Citrónová tráva 10.0 g
-
Kafírové listy 7.0 g
Servírovanie
-
Uhorka šalátová 250.0 g
-
Cukor kryštál 500.0 g
-
Soľ 12.0 g
-
Ryžový ocot 1000.0 ml
Príprava
-
Bao
Najprv si urobíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Keď kvások narastie, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto, dáme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme guličky cca 50 g, ktoré necháme prikryté na plechu opäť kysnúť. Z vykysnutých guličiek vytvarujeme bao, ktoré premiestnime do naparovacieho hrnca a necháme ešte raz vykysnúť. Vykysnuté bao varíme v pare 20 minút. -
Plnka
Kuracie prsia uvaríme do mäkka v osolenej vode ochutenej citrónovou trávou a limetkovými lístkami. Uvarené mäso natrháme a oglazujeme v hoisin omáčke. Uhorky nakrájame na kolieska, mierne ohrejeme pripravený nálev a uhorky ním zalejeme. Takto naložené uhorky sú najlepšie odležané 1 až 3 dni. -
Servírovanie
Do pripravených a naparených bao naskladáme marinované uhorky, trhané kuracie mäso, čili omáčku, jarnú cibuľku, čerstvé čili a koriander a môžeme servírovať.