Menu

Suroviny

+

Suroviny :

  • Hellmann's DECORATIVE Majonéza 3l 300.0 ml
  • Treska (očistené filé) - nasolená 400.0 g
  • Zemiaky 400.0 g
  • Citrón 3.0 ks
  • Petržlenová vňať 20.0 g
  • Cesnak (pretlačený) 20.0 g
  • Krupica 50.0 g
  • Paradajky 200.0 g
  • Olivový olej 100.0 ml
  • Mletá sladká paprika 5.0 g
  • Kapary 40.0 g
  • Korenie čierne mleté 3.0 g

...

Príprava

  1. Suroviny :

    Paradajky a kapary:
    • Paradajky nakrájajte nadrobno, z jedného citróna odstráňte kôru, polovicu petržlenovej vňate a kapary nasekajte nadrobno. 
    • Zmiešajte s olivovým olejom

    Citrónová majonéza:
    • Zmiešajte kôru a šťavu z jedného citróna s 200 ml majonézy Hellmann's Professional
    • Uchovávajte v chladničke na podávanie

    Krokety:
    • Slanú tresku namočte do vody, nechajte odkvapkať a osušte. Popučíme ju vidličkou.
    • Zemiaky umyte a pečte v rúre pri 170 °C, kým nie sú uvarené.
    • Rozkrojte ich na polovicu, prepasírujte cez jemné sito a zbavte ich šupky.
    • Jemne zmiešajte majonézu Hellmann's Professional, slanú tresku, zemiakovú kašu, cesnakové pyré Knorr, cibuľu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, čierne korenie a kôru z 2 citrónov.
    • Vytvarujte 30 krokiet a dajte ich do chladničky stuhnúť.
  2. Podávanie :

    • Na jednu porciu posypte 3 krokety zo slanej tresky veľkým množstvom krupice a smažte pri 170 °C 4 minúty dozlatista.
    • Podávajte s paradajkami a kaparami a citrónovou majonézou Hellmann's.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu