+

Plnka

Pirohy

  • Semolinová múka 250 g
  • Hladká múka 250 g
  • Vajce 1 ks
  • Žľtky 4 ks
  • Voda 50 ml
  • Soľ podľa chuti
  • Maslo 150 g
  • Nasekaná petržlenová vňať 50 g

Kapusta

  • Kyslá kapusta 1000 g
  • Mrkva, nastrúhaná nahrubo 150 g
  • Olej 50 ml
  • Soľ podľa chuti

Slaninový prach

  • Prerastaná slanina 100 g
  • Panco strúhanka 50 g

Sevírovanie

  1. Plnka

    • Údenne mäso zomelieme, pridáme opečenú cibuľu, záhradné bylinky , okoreníme, osolíme a dobre premiešame
  2. Pirohy

    • Z pripravených surovín urobíme hladké cesto, ktoré odložime do chladničky na 2 hodiny.
    • Cesto rozvaľkáme natenko , naplníme plnkou a vyformujeme pirohy.
    • Pirohy varíme v horúcej slanej vode , po vyplavení na povrch vyberieme a vkladáme do spraženého masla zmiešaného s nasekanou petržlenovou vnaťou.

  3. Kapusta

    • Kapustu a mrkvu spolu opražíme na oleji, trocha podlejeme vodou a krátko podusíme tak, aby kapusta ostala jemne chrumkavá a nakoniec dochutíme.
  4. Slaninový prach

    • Slaninu opražime, oddelíme tuk od škvarkov a nechame ich vysušiť na mastnom papieri. Do mixéra pridáme vysušenú slaninu, panco strúhanku a rozmixujeme na jemný prach.

  5. Sevírovanie

    • Na tanier dáme kapustu, maslom omastené. pirohy, nastriekame Créme Fraiche a na záver posypeme slaninovým prachom a dozdobíme bylinkami.