Pirohy s udeným mäsom , dusenou kapustou a Créme fraiche
Plnku, chuť a tvar pirohov si možete zvoliť sami.

Suroviny
Pirohy s udeným mäsom , dusenou kapustou a Créme fraiche
−
+
€0.0
Plnka
Mleté udené mäso
/g
600.0 g
0%
Červená cibuľa
/g
100.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Korenie čierne mleté
/g
7.0 g
0%
Pirohy
Semolinová múka
/g
250.0 g
0%
Hladká múka
/g
250.0 g
0%
Voda
/ml
50.0 ml
0%
Maslo
/g
150.0 g
0%
Nasekaná petržlenová vňať
/g
50.0 g
0%
Vajcia
/g
250.0 g
0%
Soľ
/g
20.0 g
0%
Kapusta
Kyslá kapusta
/g
1000.0 g
0%
Mrkva, nastrúhaná nahrubo
/g
150.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Slaninový prach
Prerastaná slanina
/g
100.0 g
0%
Panco strúhanka
/g
50.0 g
0%
Sevírovanie
Kyslá smotana
/g
300.0 g
0%
Petržlenová vňať, nasekaná
/g
60.0 g
0%
/
Plnka
-
Mleté udené mäso 600.0 g
-
Červená cibuľa 100.0 g
-
Olej 40.0 ml
-
Korenie čierne mleté 7.0 g
Pirohy
-
Semolinová múka 250.0 g
-
Hladká múka 250.0 g
-
Voda 50.0 ml
-
Maslo 150.0 g
-
Nasekaná petržlenová vňať 50.0 g
-
Vajcia 250.0 g
-
Soľ 20.0 g
Kapusta
-
Kyslá kapusta 1000.0 g
-
Mrkva, nastrúhaná nahrubo 150.0 g
-
Olej 50.0 ml
Slaninový prach
-
Prerastaná slanina 100.0 g
-
Panco strúhanka 50.0 g
Sevírovanie
-
Kyslá smotana 300.0 g
-
Petržlenová vňať, nasekaná 60.0 g
Príprava
-
Plnka
- Údenne mäso zomelieme, pridáme opečenú cibuľu, záhradné bylinky , okoreníme, osolíme a dobre premiešame
-
Pirohy
- Z pripravených surovín urobíme hladké cesto, ktoré odložime do chladničky na 2 hodiny.
- Cesto rozvaľkáme natenko , naplníme plnkou a vyformujeme pirohy.
- Pirohy varíme v horúcej slanej vode , po vyplavení na povrch vyberieme a vkladáme do spraženého masla zmiešaného s nasekanou petržlenovou vnaťou.
-
Kapusta
- Kapustu a mrkvu spolu opražíme na oleji, trocha podlejeme vodou a krátko podusíme tak, aby kapusta ostala jemne chrumkavá a nakoniec dochutíme.
-
Slaninový prach
- Slaninu opražime, oddelíme tuk od škvarkov a nechame ich vysušiť na mastnom papieri. Do mixéra pridáme vysušenú slaninu, panco strúhanku a rozmixujeme na jemný prach.
-
Sevírovanie
- Na tanier dáme kapustu, maslom omastené. pirohy, nastriekame Créme Fraiche a na záver posypeme slaninovým prachom a dozdobíme bylinkami.