Polievka z hovädzích chvostov so šošovicou a restovanou zeleninou
Chvosty uvarte deň vopred, vychlaďte v chladničke a prebytočný tuk, ktorý sa objaví pri varení zachyťte.

Suroviny
Polievka z hovädzích chvostov so šošovicou a restovanou zeleninou
−
+
€0.0
Hovädzie chvosty
Hovädzie chvosty
/g
1500.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na hovädzie
/g
10.0 g
0%
Vody Na Zaliatie
/
0.0
0%
Šošovica
Červená šošovica
/g
250.0 g
0%
Restovaná zelenina
Mrkva, nakrájaná na kocky
/g
150.0 g
0%
Zeler, nakrájaný na kocky
/g
100.0 g
0%
Petržlen, nakrájaný na kocky
/g
80.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
90.0 g
0%
Cukina, nakrájaná na kocky
/g
100.0 g
0%
Pór, nakrájaný na kocky
/g
50.0 g
0%
Soľ
/g
20.0 g
0%
Nové korenie
/g
7.0 g
0%
Bobkový list
/g
5.0 g
0%
Žltá kari pasta
/g
50.0 g
0%
/
Hovädzie chvosty
-
Hovädzie chvosty 1500.0 g
-
Knorr Professional Marináda na hovädzie 10.0 g
-
Vody Na Zaliatie
Šošovica
-
Červená šošovica 250.0 g
Restovaná zelenina
-
Mrkva, nakrájaná na kocky 150.0 g
-
Zeler, nakrájaný na kocky 100.0 g
-
Petržlen, nakrájaný na kocky 80.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 90.0 g
-
Cukina, nakrájaná na kocky 100.0 g
-
Pór, nakrájaný na kocky 50.0 g
-
Soľ 20.0 g
-
Nové korenie 7.0 g
-
Bobkový list 5.0 g
-
Žltá kari pasta 50.0 g
Príprava
-
Hovädzie chvosty
- Hovädzie chvosty ochutíme marinádou na hovädzie mäso a pečieme hodinu pri 150 ⁰C.
- Opečené chvosty preložíme do hrnca, zalejeme vodou s prídavkom hovädzieho vývaru a ostatných korenín a varíme domäkka.
- Po uvarení a vychladnutí ich oberieme. Mäso z chvostov pokrájame a vývar precedíme. Je dôležité, aby po precedení zostali asi 2 litre vývaru, ak ho bude málo, doplníme zvyšok vodou.
-
Šošovica
- Do horúceho vývaru pridáme šošovicu a varíme domäkka na pomalom plameni, nakoniec pridajte mäso z chvostov.
-
Restovaná zelenina
- Mrkva, zeler a petržlen pokropíme olejom a vložíme do rúry na 10 minút pri teplote 160 ⁰C.
- Potom pridáme cibuľu a po chvíli ďalšie zložky vymiešame so žltou kari pastou. Celok osmažíme dozlatista.
-
Servírovanie
- Restovanú zeleninu pridáme do polievky.
- Celok varíme na miernom ohni.
- Dochutíme podľa potreby.