Rustikálne zelené cestoviny s mascarpone, so sušenými paradajkami, s hruškou a pekanovými orechmi
Cestovinám môžete dodať ľubovoľnú farbu použitím prírodných farbív, napríklad cvikly, sépie alebo kurkumy.

Suroviny
Cestoviny
-
Petržlenová vňať, nasekaná 50 g
-
Špenát 100 g
-
Voda 400 ml
-
Pšeničná múka 500 g
-
Krupica 300 g
-
Žĺtok 3 ks
-
Olej 20 ml
-
Soľ 10 g
Omáčka
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 600 ml
-
Mascarpone 400 g
-
Hruška, ošúpaná, nakrájaná ľubovoľným spôsobom 300 g
-
Soľ podľa chuti
Servírovanie
-
Pekanové orechy, zľahka opražené 50 g
-
Zmes byliniek na ozdobenie
Príprava
-
Cestoviny
- Petržlenovú vňať a špenát zmixujte s vodou na jednoliatu hmotu.
- Múku zmiešajte s krupicou a ostatnými ingredienciami.
- Všetko vymiešajte a nechajte 30 minút odstáť.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku 2mm, zviňte a nakrájajte tagliatelle.
- Uvarte v osolenej vode.
-
Omáčka
- V kastróliku zohrejte Ramu na šlahanie 31%, pridajte mascarpone a vymiešajte.
- Pridajte paradajky, hrušky, Primerbu a priveďte do varu.
- Dochuťte soľou.
-
Servírovanie
- Horúce cestoviny spojte s omáčkou, preložte na tanier, posypte orechmi a ozdobte bylinkami.