+

Cestoviny

  • Petržlenová vňať, nasekaná 50 g
  • Špenát 100 g
  • Voda 400 ml
  • Pšeničná múka 500 g
  • Krupica 300 g
  • Žĺtok 3 ks
  • Olej 20 ml
  • Soľ 10 g

Omáčka

Servírovanie

  • Pekanové orechy, zľahka opražené 50 g
  • Zmes byliniek na ozdobenie
  1. Cestoviny

    • Petržlenovú vňať a špenát zmixujte s vodou na jednoliatu hmotu.
    • Múku zmiešajte s krupicou a ostatnými ingredienciami.
    • Všetko vymiešajte a nechajte 30 minút odstáť.
    • Cesto vyvaľkajte na hrúbku 2mm, zviňte a nakrájajte tagliatelle.
    • Uvarte v osolenej vode.
  2. Omáčka

    • V kastróliku zohrejte Ramu na šlahanie 31%, pridajte mascarpone a vymiešajte.
    • Pridajte paradajky, hrušky, Primerbu a priveďte do varu.
    • Dochuťte soľou.
  3. Servírovanie

    • Horúce cestoviny spojte s omáčkou, preložte na tanier, posypte orechmi a ozdobte bylinkami.