Menu

Suroviny

+

Ryba a zemiaky

  • Treska 250.0 g
  • Mlieko 250.0 ml
  • Zemiaky, olúpané a nakrájané na kúsky 500.0 g

Koláčiky

  • Mäso z kraba, varené 250.0 g
  • Citrónová kôra 20.0 g
  • Citrónová šťava 30.0 ml
  • Petržlen hladkolistý, nasekaný 60.0 g
  • Hellmann's DECORATIVE Majonéza 3l 150.0 ml
  • Cibuľa, jemne krájaná 100.0 g
  • Limetková šťava 30.0 ml
  • Mäta, jemne krájaná 10.0 g
  • Vajcia, rozšľahané 50.0 g
  • Čili pasta 10.0 g

Salsa

  • Tomatové concassé, na kocky 100.0 g
  • Avokádo, olúpane a bez kôstky 200.0 g
  • Jarná cibuľka 25.0 g
  • Čili paprička červená 10.0 g
  • Koriander, nasekaný 25.0 g
  • Limetka 50.0 g

Servírovanie


Mäso z kraba môžeme nahradiť krewetami.

...

Príprava

  1. Ryba a zemiaky

    Predhrejeme konvektomat na 180 °C. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Tresku vložíme na panvicu a zalejeme mliekom, privedieme do varu a mierne povaríme 5 minút. Scedíme a mlieko z ryby použijeme do zemiakovej kaše. Rybu necháme vychladnúť. Z uvarených zemiakov a z mlieka z ryby pripravíme hladkú kašu.
  2. Koláčiky

    Tresku zamiešame do kaše spolu s majonézou Hellmann’s, čili pastou, vareným krabím mäsom, jemne nakrájanou cibuľkou, limetkou, citrónom, mätou, rozšľahaným vajcom a petržlenom. Pomocou pomúčených rúk tvarujeme koláčiky, pred vypražením ich necháme stuhnúť v chladničke. Koláčiky vyprážame na rozpálenom oleji na strednej teplote 2–3 minúty z každej strany. Potom koláčiky umiestnime na GN plech a dáme dopiecť na 8–10 minút do zlatohnedej farby.
  3. Salsa

    Avokádo nakrájame na jemné kocky, pridáme jarnú cibuľku, červené čili papričky a nakrájané paradajky. Ochutíme limetkovou šťavou a nakoniec pridáme čerstvo nasekaný koriander.
  4. Servírovanie

    Podáváme s Hellmann’s Cesnakovou omáčkou
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu