+

Ryba a zemiaky

  • Treska 250 g
  • Mlieko 250 ml
  • Zemiaky, olúpané a nakrájané na kúsky 500 g

Koláčiky

Salsa

  • Tomatové concassé, na kocky 100 g
  • Avokádo, olúpane a bez kôstky 200 g
  • Jarná cibuľka 25 g
  • Čili paprička červená 10 g
  • Koriander, nasekaný 25 g
  • Limetková šťava podľa chuti

Servírovanie

  1. Ryba a zemiaky

    Predhrejeme konvektomat na 180 °C. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Tresku vložíme na panvicu a zalejeme mliekom, privedieme do varu a mierne povaríme 5 minút. Scedíme a mlieko z ryby použijeme do zemiakovej kaše. Rybu necháme vychladnúť. Z uvarených zemiakov a z mlieka z ryby pripravíme hladkú kašu.
  2. Koláčiky

    Tresku zamiešame do kaše spolu s majonézou Hellmann’s, čili pastou, vareným krabím mäsom, jemne nakrájanou cibuľkou, limetkou, citrónom, mätou, rozšľahaným vajcom a petržlenom. Pomocou pomúčených rúk tvarujeme koláčiky, pred vypražením ich necháme stuhnúť v chladničke. Koláčiky vyprážame na rozpálenom oleji na strednej teplote 2–3 minúty z každej strany. Potom koláčiky umiestnime na GN plech a dáme dopiecť na 8–10 minút do zlatohnedej farby.
  3. Salsa

    Avokádo nakrájame na jemné kocky, pridáme jarnú cibuľku, červené čili papričky a nakrájané paradajky. Ochutíme limetkovou šťavou a nakoniec pridáme čerstvo nasekaný koriander.
  4. Servírovanie

    Podáváme s Hellmann’s Cesnakovou omáčkou