Šalát s chrumkavou kačicou, jarnou cibuľkou a sezamovo-sójovým dresingom
Chrumkavá kačica v pikantnej marinade so šalátom na ázijský spôsob tak, ako to máme radi.

Suroviny
Šalát s chrumkavou kačicou, jarnou cibuľkou a sezamovo-sójovým dresingom
−
+
€0.0
Kačica
Zázvor (nasekaný)
/g
50.0 g
0%
Badián
/g
4.0 g
0%
Knorr Pang Gang Omáčka chilli a paradajky 1L
/ml
100.0 ml
0%
Kačacie stehná alebo prsia
/g
2000.0 g
0%
Šalát
Ľadový šalát
/g
250.0 g
0%
Uhorky (čerstvé)
/g
300.0 g
0%
Jarná cibuľka (plátky)
/g
400.0 g
0%
Mrkva
/g
300.0 g
0%
Cukrový hrášok
/g
200.0 g
0%
Sójové klíčky
/g
80.0 g
0%
Čerstvý koriander
/g
5.0 g
0%
Dressing
Čierny a biely sezam (nasucho opražený)
/g
5.0 g
0%
Ryžový ocot
/ml
60.0 ml
0%
Olej
/g
60.0 g
0%
Voda
/ml
30.0 ml
0%
Med
/g
10.0 g
0%
/
Kačica
-
Zázvor (nasekaný) 50.0 g
-
Badián 4.0 g
-
Kačacie stehná alebo prsia 2000.0 g
Šalát
-
Ľadový šalát 250.0 g
-
Uhorky (čerstvé) 300.0 g
-
Jarná cibuľka (plátky) 400.0 g
-
Mrkva 300.0 g
-
Cukrový hrášok 200.0 g
-
Sójové klíčky 80.0 g
-
Čerstvý koriander 5.0 g
Dressing
-
Čierny a biely sezam (nasucho opražený) 5.0 g
-
Ryžový ocot 60.0 ml
-
Olej 60.0 g
-
Voda 30.0 ml
-
Med 10.0 g
Príprava
-
Kačica
- Kačacie mäso, sójovú omáčku, zázvor a badián dáme na panvicu, pridáme vodu a varíme domäkka (cca 1 hodinu).
- Konvektomat predhrejeme na 200 °C, mäso potrieme omáčkou Pang Gang a pečieme tak, aby bola koža chrumkavá.
- Vychladnuté mäso (v prípade stehien vykostíme) natrháme alebo nakrájame na tenké rezance.
-
Šalát
- Šalát premiešame so všetkými ďalšími ingredienciami, navrch položíme mäso a pokvapkáme dresingom. Časť dresingu môžeme podávať v miske.
- Nakoniec zľahka posypeme sezamom.
-
Dressing
- Všetky suroviny na dressing spolu poriadne premiešame.