Šalát s chrumkavou kačicou, jarnou cibuľkou a sezamovo-sójovým dresingom
Chrumkavá kačica v pikantnej marinade so šalátom na ázijský spôsob tak, ako to máme radi.

Suroviny
Kačica
-
Kačacie stehná alebo prsia 2 kg
-
Zázvor (nasekaný) 50 g
-
Badián 4 g
Šalát
-
Ľadový šalát 250 g
-
Uhorky (čerstvé) 300 g
-
Jarná cibuľka (plátky) 400 g
-
Mrkva 300 g
-
Cukrový hrášok 200 g
-
Sójové klíčky 80 g
-
Čerstvý koriander 5 g
Dressing
-
Čierny a biely sezam (nasucho opražený) 5 g
-
Ryžový ocot 60 ml
-
Olej 60 g
-
Voda 30 ml
-
Med 10 g
Príprava
-
Kačica
-
Kačacie mäso, sójovú omáčku, zázvor a badián dáme na panvicu, pridáme vodu a varíme domäkka (cca 1 hodinu).
-
Konvektomat predhrejeme na 200 °C, mäso potrieme omáčkou Pang Gang a pečieme tak, aby bola koža chrumkavá.
-
Vychladnuté mäso (v prípade stehien vykostíme) natrháme alebo nakrájame na tenké rezance.
-
-
Šalát
-
Šalát premiešame so všetkými ďalšími ingredienciami, navrch položíme mäso a pokvapkáme dresingom. Časť dresingu môžeme podávať v miske.
-
Nakoniec zľahka posypeme sezamom.
-
-
Dressing
- Všetky suroviny na dressing spolu poriadne premiešame.