Silný mäsový čaj s chrumkavou vafľou

Suroviny
P r í p r ava
-
Hovädzie mäso predné, mleté na hrubo 700 g
-
Vaječné bielky 2 ks
-
Voda 2000 ml
-
Tirolská šunka, plátky 350 g
-
Listy ligurčeka 125 g
-
Olivový olej 2 PL
-
Prach z hovädzieho loja (alebo slaniny)
-
Mikrobylinky
-
Slamka
-
Jedlé kvety
Príprava
-
P r í p r ava
Mleté mäso premiešame s bielkami, zalejeme studenou vodou a pomaly bez premiešavania privedieme do varu. Potom stiahneme teplotu a necháme vývar pomaly variť pri teplote varu ešte 30 minút. Ochutíme zmesou na hovädzí bujón a cez plátno mäsový čaj scedíme. Plátky sušenej šunky vložíme na seba do vafľovača a upečieme do chrumkava. Pre ligurčekové pyré sparíme lístky ligurčeka vo vriacej vode a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme odkvapkať a osušené vložíme do mixéra spolu s olivovým olejom. Rozmixujeme do hladkého pyré. Môžeme prípadne jemne zahustiť striedkou z bieleho chleba. Mäsový čaj servírujeme vlažný v malej karafe, na vrch položíme upečenú chrumkavú vafľu, doplníme o drobné kvapky pyré a kúsky natrhaných ligurčekových listov. Môžeme dekorovať aj prachom z hovädzieho loja a mikrobylinkami alebo kvietkami. Doplníme o slamku na pitie.