Silný mäsový čaj s chrumkavou vafľou

Suroviny
Silný mäsový čaj s chrumkavou vafľou
−
+
€0.0
P r í p r ava
Hovädzie mäso predné, mleté na hrubo
/g
700.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Tirolská šunka, plátky
/g
350.0 g
0%
Listy ligurčeka
/g
125.0 g
0%
Slamka
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Jedlé kvety
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Olivový olej
/ml
30.0 ml
0%
Prach zo slaniny
/g
20.0 g
0%
Bylinky
/g
15.0 g
0%
Vajcia
/g
50.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Hovädzie mäso predné, mleté na hrubo 700.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Tirolská šunka, plátky 350.0 g
-
Listy ligurčeka 125.0 g
-
Slamka
-
Jedlé kvety
-
Olivový olej 30.0 ml
-
Prach zo slaniny 20.0 g
-
Bylinky 15.0 g
-
Vajcia 50.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Mleté mäso premiešame s bielkami, zalejeme studenou vodou a pomaly bez premiešavania privedieme do varu. Potom stiahneme teplotu a necháme vývar pomaly variť pri teplote varu ešte 30 minút. Ochutíme zmesou na hovädzí bujón a cez plátno mäsový čaj scedíme.
Plátky sušenej šunky vložíme na seba do vafľovača a upečieme do chrumkava.
Pre ligurčekové pyré sparíme lístky ligurčeka vo vriacej vode a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme odkvapkať a osušené vložíme do mixéra spolu s olivovým olejom. Rozmixujeme do hladkého pyré. Môžeme prípadne jemne zahustiť striedkou z bieleho chleba.
Mäsový čaj servírujeme vlažný v malej karafe, na vrch položíme upečenú chrumkavú vafľu, doplníme o drobné kvapky pyré a kúsky natrhaných ligurčekových listov. Môžeme dekorovať aj prachom z hovädzieho loja a mikrobylinkami alebo kvietkami. Doplníme o slamku na pitie.