Menu

Suroviny

+

P r í p r ava


...

Príprava

  1. P r í p r ava

    Mleté mäso premiešame s bielkami, zalejeme studenou vodou a pomaly bez premiešavania privedieme do varu. Potom stiahneme teplotu a necháme vývar pomaly variť pri teplote varu ešte 30 minút. Ochutíme zmesou na hovädzí bujón a cez plátno mäsový čaj scedíme.
    Plátky sušenej šunky vložíme na seba do vafľovača a upečieme do chrumkava.
    Pre ligurčekové pyré sparíme lístky ligurčeka vo vriacej vode a okamžite schladíme v ľadovej vode. Necháme odkvapkať a osušené vložíme do mixéra spolu s olivovým olejom. Rozmixujeme do hladkého pyré. Môžeme prípadne jemne zahustiť striedkou z bieleho chleba.
    Mäsový čaj servírujeme vlažný v malej karafe, na vrch položíme upečenú chrumkavú vafľu, doplníme o drobné kvapky pyré a kúsky natrhaných ligurčekových listov. Môžeme dekorovať aj prachom z hovädzieho loja a mikrobylinkami alebo kvietkami. Doplníme o slamku na pitie.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu