Menu

Suroviny

+

Príprava

Knedle

  • Cibuľa žltá 300.0 g
  • Majoránka 50.0 mg
  • Toastový chlieb 700.0 g
  • Hladká múka 120.0 g
  • Mlieko 500.0 ml
  • Soľ 10.0 g
  • vajcia 5.0 ks
  • Repkový olej 50.0 g

...

Príprava

  1. Príprava

    Šošovicu prepláchnite a nechajte odkvapkať. Pór očistite, nakrájajte na hrubšie plátky a krátko opečte na tuku. Potom pridáme vodu, šťavu z mäsa, kyslú smotanu, premiešame a privedieme do varu. Omáčku ochutíme zmesou byliniek, cesnaku, zeleninového vývaru a okyslíme octom. Varíme 3 - 4 minúty, pridáme šošovicu a spolu prehrejeme. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s knedľou pripravenou podľa nasledujúceho postupu.
  2. Knedle

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, vložíme ju do misy, pridáme vopred vysušené kocky tmavého chleba, múku, vajcia rozšľahané v mlieku, ochutíme mletou majoránkou a soľou a vytvarujeme malé guľky (2-3 na porciu), ktoré uvaríme v pare alebo v slanej vode (asi 10 minút).
  3. Tip

    Šošovicu si môžeme pripraviť aj samotnú tak, že ju uvaríme nasucho a pokračujeme v recepte.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu