Špagety s hovädzími fašírkami
Zaujímavý tip na cestoviny obsahujúci zložky tradičnej bolonskej omáčky.

Suroviny
Hovädzie fašírky
-
Mleté hovädzie mäso 1000 g
-
Smotana na šľahanie 33% 100 ml
-
Soľ 10 g
-
Pšeničná múka 30 g
-
Olej 100 ml
-
Vajcia 100 g
Omáčka
-
Voda 1500 ml
-
Perlové cibuľky 350 g
-
Červené víno, suché 300 ml
Servírovanie
-
Stopkový zeler, očistený, nakrájaný ľubovoľným spôsobom 100 g
Príprava
-
Hovädzie fašírky
- Hovädzinu zmiešajte s vajcami, Ramou na šlahanie 31% a koreninami.
- Vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha (5 guliek na porciu).
- Vypražte voleji.
-
Omáčka
- Omáčku Demi Glace zmiešajte s vodou a priveďte do varu.
- Na Rame Culinesse osmažte cibuľky, po chvíli zalejte vínom, zredukujte a pridajte do omáčky Demi Glace.
- Všetko spojte s fašírkami a varte na nízkej teplote, kým nezískate konzistenciu omáčky.
-
Servírovanie
- Cestoviny uvarte v osolenej vode, preceďte a zmiešajte s omáčkou a fašírkami.
- Podávajte v hlbokom tanieri preliate Tomato Pronto a blanšírovaným stopkovým zelerom.