Steak z bravčového karé s údenou slivkovou majonézou
Do slivkovej údenej majonézy môžete pridať nakrájané sušené slivky marinované vo whisky.

Suroviny
Marináda
-
Med 200 g
-
Slivkový lekvár 200 g
Príloha
-
Maslo 100 g
Údená slivková majonéza
-
Slivkový lekvár 150 g
-
Sušené čili vločky 1 g
Príprava
-
Marináda
- Zmiešajte všetky suroviny na marinádu.
-
Steaky
- Jednotlivé steaky potrite zmesou a nechajte aspoň ½ hodinu marinovať.
- Potom mäso opečte na rozpálenom grile na požadovaný stupeň prepečenia. V priebehu grilovania mäso ešte potrite marinádou.
-
Príloha
- Varenú sladkú kukuricu opečte na grile.
- Potom vložte do rozohriateho masla.
-
Údená slivková majonéza
- Majonézu premiešajte slekvárom a Knorr Esenciou s chuťou údeného
- Podľa potreby dochuťte čili či limetkovou šťavou.
-
Podávanie
- Marinádou potretý steak podávajte s grilovanou kukuricou a údenou slivkovou majonézou.