Studená polievka zo zeleného hrášku v párty štýle

Suroviny
Studená polievka zo zeleného hrášku v párty štýle
−
+
€0.0
P r í p r ava
Zelený hrášok
/g
1200.0 g
0%
Cmar
/ml
300.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
60.0 ml
0%
Jedlý modrý kvet
/na dekoráciu
0.0 na dekoráciu
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
150.0 ml
0%
Čerstvá mäta
/g
30.0 g
0%
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Rukola a výhonky hrášku
/g
20.0 g
0%
Vajcia
/g
100.0 g
0%
Jarná cibuľka
/g
70.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Zelený hrášok 1200.0 g
-
Cmar 300.0 ml
-
Olivový olej 60.0 ml
-
Jedlý modrý kvet
-
Smotana na šľahanie 33% 150.0 ml
-
Čerstvá mäta 30.0 g
-
Voda 300.0 ml
-
Rukola a výhonky hrášku 20.0 g
-
Vajcia 100.0 g
-
Jarná cibuľka 70.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Osolenú vodu privedieme do varu, pridáme zelené časti z jarnej cibuľky a varíme 30 sekúnd, potom vyberieme a vložíme do studenej vody s ľadom. Do vriacej vody pridáme hrášok a varíme 3 – 4 minuty. Potom takisto preložíme do studenej vody s ľadom.
Zeleninu vyberieme a osušíme. Preložíme do thermomixu a mixujeme zelenú časť z jarnej cibuľky spolu s hráškom, olivovým olejom, mätovými lístkami, cmarom, smotanou na šľahanie a s trochou vody do hladka. Prípadne prepasírujeme alebo precedíme.
Dochutíme zeleninovým bujónom a osolíme. Vložíme o chladničky a necháme vychladnúť.
Polievku podávame v malých porciách vychladenú a ozdobenú napríklad nasekaným vaječným bielkom, výhonkami hrášku a modrým jedlým kvetom.