Studená polievka zo zeleného hrášku v párty štýle

Suroviny
P r í p r ava
-
Jarná cibuľka, zväzok (iba zelená časť) 1 ks
-
Zelený hrášok 1200 g
-
Cmar 300 ml
-
Rama Cremefine Profi Na šľahanie 1l 150 ml
-
Olivový olej 60 ml
-
Lístky mäty 15 ks
-
Voda
-
Výhonky zeleného hrášku
-
Sekaný vaječný bielok
-
Jedlý modrý kvet
Príprava
-
P r í p r ava
Osolenú vodu privedieme do varu, pridáme zelené časti z jarnej cibuľky a varíme 30 sekúnd, potom vyberieme a vložíme do studenej vody s ľadom. Do vriacej vody pridáme hrášok a varíme 3 – 4 minuty. Potom takisto preložíme do studenej vody s ľadom. Zeleninu vyberieme a osušíme. Preložíme do thermomixu a mixujeme zelenú časť z jarnej cibuľky spolu s hráškom, olivovým olejom, mätovými lístkami, cmarom, smotanou na šľahanie a s trochou vody do hladka. Prípadne prepasírujeme alebo precedíme. Dochutíme zeleninovým bujónom a osolíme. Vložíme o chladničky a necháme vychladnúť. Polievku podávame v malých porciách vychladenú a ozdobenú napríklad nasekaným vaječným bielkom, výhonkami hrášku a modrým jedlým kvetom.