+

P r í p r ava

  • Zelený hrášok 1200.0 g
  • Cmar 300.0 ml
  • Olivový olej 60.0 ml
  • Jedlý modrý kvet
  • Smotana na šľahanie 33% 150.0 ml
  • Čerstvá mäta 30.0 g
  • Voda 300.0 ml
  • Rukola a výhonky hrášku 20.0 g
  • Vajcia 100.0 g
  • Jarná cibuľka 70.0 g
  • Knorr Zeleninový bujón 0,9 kg 15.0 g
  1. P r í p r ava

    Osolenú vodu privedieme do varu, pridáme zelené časti z jarnej cibuľky a varíme 30 sekúnd, potom vyberieme a vložíme do studenej vody s ľadom. Do vriacej vody pridáme hrášok a varíme 3 – 4 minuty. Potom takisto preložíme do studenej vody s ľadom.Zeleninu vyberieme a osušíme. Preložíme do thermomixu a mixujeme zelenú časť z jarnej cibuľky spolu s hráškom, olivovým olejom, mätovými lístkami, cmarom, smotanou na šľahanie a s trochou vody do hladka. Prípadne prepasírujeme alebo precedíme. Dochutíme zeleninovým bujónom a osolíme. Vložíme o chladničky a necháme vychladnúť. Polievku podávame v malých porciách vychladenú a ozdobenú napríklad nasekaným vaječným bielkom, výhonkami hrášku a modrým jedlým kvetom.