Texas Ranger Tartar

Suroviny
Tartar
-
Hovädzia roštenka US 700 g
-
Pažítka 10 g
Kaparová majonéza
-
Kapary, sekané 10 g
-
Kapary 20 g
Sardelová majonéza
-
Sardelky, sekané 10 g
Šalotkový horčičný krém
-
Šalotka 35 g
-
Portské víno 50 ml
-
Cukor 10 g
Servírovanie
-
Orechový chlieb, chipsy 100 g
-
Celozrnný chlieb 300 g
-
Marinované horčičné semienko 30 g
-
Červený štaveľ, lístky 10 g
-
Nakladané huby 50 g
Príprava
-
Tartar
Poriadne vychladené mäso nakrájame na menšie kusy a na strednej hrúbke mlynčeka, ktorý sme si dali vopred na hodinu do mrazáku, ho zomelieme. -
Kaparová majonéza
Sekané kapary zmiešame s majonézou. -
Sardelová majonéza
Sekané sardelky zmiešame s majonézou. -
Šalotkový horčičný krém
Šalotku nakrájame, orestujeme na panvici a pridáme cukor. Ľahko skaramelizujeme a potom odstavíme. Pridáme redukciu z portského vína, zmiešame so šalotkou a rozmixujeme na pyré, potom zmiešame s horčicou -
Servírovanie
Ostatné komponenty a omáčky ukladáme na pripravený tartar, ktorý môžeme servírovať napríklad vo vyvarenej a očistenej špikovej kosti.