Thajská kokosová polievka s krevetami

Suroviny
P r í p r ava
-
Krevety 50 ks
-
Voda 1000 ml
-
Galangal (siamský zázvor) 1 ks
-
Limetkový list 20 ks
-
Citrónová tráva 10 ks
-
Rybacia omáčka 10 PL
-
Limetková šťava 10 PL
-
Cherry paradajky 30 ks
-
Šampiňóny 10 ks
-
Ázijská šalotka 10 ks
-
Čili olej
-
Koriander
-
čili papričky
Príprava
-
P r í p r ava
Kokosové mlieko a kurací vývar privedieme do varu. Nakrájame citrónovú trávu a galangan. Čili papričky krájame buď so semienkami (väčšia štipľavosť), alebo bez pre miernejšiu ostrosť. Do kokosového mlieka s kuracím vývarom pridáme nakrájaný galangal, citrónovú trávu, limetkové listy a nakrájané čili papričky. Potom do polievky zavaríme očistené surové krevety s chvostíkmi a ázijskou šalotku. Tesne pred koncom zavaríme prepolené cherry paradajky a nakrájané huby. Dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou. Zdobíme sekaným koriandrom, čili papričkami a čili olejom.