Thajská kokosová polievka s krevetami

Suroviny
P r í p r ava
-
Voda 1000 ml
-
Očistené krevety 500 g
-
Kokosové mlieko 2000 ml
-
Galangal (siamský zázvor) 30 g
-
Kafírové listy 30 g
-
Citrónová tráva 50 g
-
Rybacia omáčka 50 ml
-
Limetková šťava 40 g
-
Cherry paradajky 300 g
-
Šampiňóny 200 g
-
Šalotka 100 g
-
Koriander 15 g
-
Čerstvé chilli papričky 15 g
-
Chilli olej 20 ml
Príprava
-
P r í p r ava
Kokosové mlieko a kurací vývar privedieme do varu. Nakrájame citrónovú trávu a galangan. Čili papričky krájame buď so semienkami (väčšia štipľavosť), alebo bez pre miernejšiu ostrosť. Do kokosového mlieka s kuracím vývarom pridáme nakrájaný galangal, citrónovú trávu, limetkové listy a nakrájané čili papričky. Potom do polievky zavaríme očistené surové krevety s chvostíkmi a ázijskou šalotku. Tesne pred koncom zavaríme prepolené cherry paradajky a nakrájané huby. Dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou. Zdobíme sekaným koriandrom, čili papričkami a čili olejom.