Topinamburový krém

Suroviny
Topinamburový krém
−
+
€0.0
P r í p r ava
Topinambur
/g
1200.0 g
0%
Maslo
/g
100.0 g
0%
Zemiaky
/g
200.0 g
0%
Šalotka
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Čerstvý tymian
/g
15.0 g
0%
Vajcia
/g
500.0 g
0%
Soľ
/g
10.0 g
0%
Korenie čierne mleté
/g
5.0 g
0%
Smotana na šľahanie 33%
/ml
500.0 ml
0%
Jablká
/g
200.0 g
0%
Chren
/g
30.0 g
0%
Francúzska hrubozrnná horčica
/g
20.0 g
0%
Hľuzovkový olej
/ml
30.0 ml
0%
Trebuľka
/g
15.0 g
0%
Celozrnný chlieb
/g
100.0 g
0%
/
P r í p r ava
-
Topinambur 1200.0 g
-
Maslo 100.0 g
-
Zemiaky 200.0 g
-
Šalotka 200.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Čerstvý tymian 15.0 g
-
Vajcia 500.0 g
-
Soľ 10.0 g
-
Korenie čierne mleté 5.0 g
-
Smotana na šľahanie 33% 500.0 ml
-
Jablká 200.0 g
-
Chren 30.0 g
-
Francúzska hrubozrnná horčica 20.0 g
-
Hľuzovkový olej 30.0 ml
-
Trebuľka 15.0 g
-
Celozrnný chlieb 100.0 g
Príprava
-
P r í p r ava
Očistený topinambur pokrájame na menšie kúsky a spolu so šalotkou a čerstvým tymianom speníme na masle. Zalejeme vývarom pripraveným zo zeleninového bujónu, privedieme do varu. Potom pridáme zemiaky a spolu varíme do mäkka.
Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie, podľa chuti dosolíme a okoreníme. Všetko sa vymixuje s čerst-vým maslom a precedí cez jemné sitko.
Vajcia varíme vo vodnom kúpeli na teplote 62,5 °C 1 hodinu. Potom vyklepneme zo škrupinky.
Polievku podávame s vajíčkom a doplníme jablkovými rezančekmi, chrenom a horčicou + plátkom chleba a pokvapkáme olejom.