Menu

Suroviny

+

Lasagne+plnka

Bešamelová omáčka

  • Mlieko 600.0 ml
  • Hladká múka 50.0 g
  • Maslo 70.0 g
  • Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g 6.0 ks
  • Korenie čierne mleté 7.0 g
  • Bobkový list 5.0 g
  • Muškátový orech (mletý) 3.0 g
  • Soľ 10.0 g

Ingrediencie (10 porcií)

...

Príprava

  1. Lasagne+plnka

    Na olivovomolejipodustena kocky nakrájanýzeleninový základ(mrkvu, stopkový zeler, cibuľu). Akonáhle je cibuľa sklovitá, pridajte pomletémäso,vínoa poduste až do vyparenia vína cca 10 - 15 minút. Pridajte Knorr Tomato pronto, soľ, korenie a varte asi35minút. Nakoniec pridajte prelisovanýcesnak a Knorr Primerbu Bazalku.
  2. Bešamelová omáčka

    400 mlmliekadajtepovariťs bobkovýmlistom a guličkamiKnorr Čierneho celého korenia. Hneď, ako prejde varom, hoodstavtebokom.Na menšej hlbšej panvicirozpustite maslo,posypte múkouavymiešajtesvetlúzápražku. Odstavtezo zdroja tepla aza stálehomiešaniazalejte studenýmmliekom(cca200 ml). Potom pomaly,po častiach, prilievajteteplé okorenené mlieko. Stále miešajte- vareškou alebo metličkou - vráťte na sporáka na miernom plameni priveďte k varu. Varte za jemného miešania10 - 15 minútdozhustnutia. Omáčkudochuťte soľou,korenímaštipkou muškátového orieškaalebokvetu.Dnozapekacejmisyna lasagnezalejtehotovou bešamelovouomáčkoua začnite klásťjednotlivé Knorr Lasagne plátycesta tak, abydnoúplnepokryli. Na ne dajtevrstvu masového ragúso zeleninou, pridajte ďalšiuvrstvuKnorr Lasagní,zalejte bešamelomaposyptestrúhaným parmezánom. Prekladanieopakujte najmenej 4x.Poslednouvrstvoumusíbyťbešamelposypaný nastrúhaným parmezánom. Pečte v rúre nateplote 150 - 180 ° Cpočas doby30 - 40 minút. Hotové porcie môžete ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Top

    Ak ste vegetarián tak namiesto mäsa použite rôzny druh zeleniny, ako napríklad cuketu alebo baklažán.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu