Toskánske lasagne
Ingrediencie (10 porcií)

Suroviny
Lasagne+plnka
-
Knorr Lasagne 3 kg 800 g
-
Mleté mäso zo stehna z diviaka 800 g
-
Mrkva 100 g
-
Červená cibuľa 80 g
-
Parmezán 70 g
-
Cesnak 10 g
-
Olivový olej 100 ml
-
Červené víno 300 ml
-
Petržlenová vňať 10 g
Bešamelová omáčka
-
Mlieko 600 ml
-
Hladká múka 50 g
-
Maslo 70 g
-
Knorr Čierne korenie celé z Vietnamu 500 g 6 ks
-
Bobkový list 5 g
-
Muškátový orech (mletý) 3 g
-
Soľ 10 g
Príprava
-
Lasagne+plnka
Na olivovomolejipodustena kocky nakrájanýzeleninový základ(mrkvu, stopkový zeler, cibuľu). Akonáhle je cibuľa sklovitá, pridajte pomletémäso,vínoa poduste až do vyparenia vína cca 10 - 15 minút. Pridajte Knorr Tomato pronto, soľ, korenie a varte asi35minút. Nakoniec pridajte prelisovanýcesnak a Knorr Primerbu Bazalku. -
Bešamelová omáčka
400 mlmliekadajtepovariťs bobkovýmlistom a guličkamiKnorr Čierneho celého korenia. Hneď, ako prejde varom, hoodstavtebokom.Na menšej hlbšej panvicirozpustite maslo,posypte múkouavymiešajtesvetlúzápražku. Odstavtezo zdroja tepla aza stálehomiešaniazalejte studenýmmliekom(cca200 ml). Potom pomaly,po častiach, prilievajteteplé okorenené mlieko. Stále miešajte- vareškou alebo metličkou - vráťte na sporáka na miernom plameni priveďte k varu. Varte za jemného miešania10 - 15 minútdozhustnutia. Omáčkudochuťte soľou,korenímaštipkou muškátového orieškaalebokvetu.Dnozapekacejmisyna lasagnezalejtehotovou bešamelovouomáčkoua začnite klásťjednotlivé Knorr Lasagne plátycesta tak, abydnoúplnepokryli. Na ne dajtevrstvu masového ragúso zeleninou, pridajte ďalšiuvrstvuKnorr Lasagní,zalejte bešamelomaposyptestrúhaným parmezánom. Prekladanieopakujte najmenej 4x.Poslednouvrstvoumusíbyťbešamelposypaný nastrúhaným parmezánom. Pečte v rúre nateplote 150 - 180 ° Cpočas doby30 - 40 minút. Hotové porcie môžete ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. -
Top
Ak ste vegetarián tak namiesto mäsa použite rôzny druh zeleniny, ako napríklad cuketu alebo baklažán.