Menu

Suroviny

+

Mäso:

Prílohy:

Bešamelová omáčka:

  • Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg 140.0 g
  • Mlieko 1000.0 ml
  • Muškátový Oriešok Na Ochutenie
  • Žĺtky 4.0 ks

Pečenie:

  • Syr mozzarella 400.0 g
  • Paradajky nakrájané na kolieska

Servírovanie:

  • Jemný šalát a bylinky na ozdobenie
  • Syr feta 150.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml

Plátky baklažánu posypte soľou a odstráňte vylúčenú šťavu, zbavíte sa tak horkastej chuti.

...

Príprava

  1. Mäso:

    • Na oleji orestujte cibuľu, pridajte mäso, všetko spolu orestujte, okoreňte korením Delikat na gyros a osoľte.Pridajte paradajkový pretlak a všetko mierne podlejte vodou.
    • Prebytočnú tekutinu nechajte odpariť.Nakoniec dochuťte štipkou oregana. 
  2. Prílohy:

    • Baklažány umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky, na oboch stranách ich jemne osoľte a nechajte odstáť 1 hodinu.Baklažány dôkladne osušte papierovou utierkou.
    • Baklažány osmažte na oleji z oboch strán a na tom istom oleji osmažte aj zemiaky.
    • Paradajky nakrájajte na kolieska alebo na polovice. 
  3. Bešamelová omáčka:

    • Bielu omáčku zmiešajte s mliekom a nechajte zovrieť.Dochuťte štipkou muškátového orieška.
    • Chvíľu počkajte, kým teplota omáčky klesne a potom ju zmiešajte s vaječnými žĺtkami. 
  4. Pečenie:

    • Plech gastronádoby 1/1 vymažte tukom, položte vrstvu zemiakov, posypte syrom, prelejte malým množstvom bešamelu, potom položte vrstvu baklažánu, opäť posypte syrom a prelejte omáčkou.Všetko zakryte mäsom a prelejte omáčkou.
    • Vložte do rúry predhriatej na teplotu 170 °C a pečte asi 40 minút, v polovici pečenia posypte zvyškom syra a poukladajte kolieska paradajok. 
  5. Servírovanie:

    • Musaku nakrájanú na porcie za studena pred servírovaním ohrejte.
    • Ozdobte čerstvými bylinkami a jemným šalátom.
    • Vrch posypte roztlačeným syrom feta a mierne pokvapkajte olivovým olejom. 
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu