Tradičná grécka musaka
Plátky baklažánu posypte soľou a odstráňte vylúčenú šťavu, zbavíte sa tak horkastej chuti.

Suroviny
Tradičná grécka musaka
−
+
€0.0
Mäso:
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Cibuľa, nakrájaná na kocky
/g
250.0 g
0%
Mleté jahňacie pliecko
/g
1200.0 g
0%
Soľ na dochutenie
/podľa chuti
0.0 podľa chuti
0%
Voda na podliatie
/ml
0.0 ml
0%
Sušené oregano na dochutenie
/g
0.0 g
0%
Prílohy:
Baklažán
/g
1200.0 g
0%
Soľ na posypanie
/g
0.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9l
/vymazať
0.0 vymazať
0%
Zemiaky nakrájané na plátky
/g
1000.0 g
0%
Bešamelová omáčka:
Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg
/g
140.0 g
0%
Mlieko
/ml
1000.0 ml
0%
Muškátový Oriešok Na Ochutenie
/
0.0
0%
Žĺtky
/ks
4.0 ks
0%
Pečenie:
Syr mozzarella
/g
400.0 g
0%
Paradajky nakrájané na kolieska
/g
0.0 g
0%
Servírovanie:
Jemný šalát a bylinky na ozdobenie
/g
0.0 g
0%
Syr feta
/g
150.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
/
Mäso:
-
Olej 60.0 ml
-
Cibuľa, nakrájaná na kocky 250.0 g
-
Mleté jahňacie pliecko 1200.0 g
-
Soľ na dochutenie
-
Voda na podliatie
-
Sušené oregano na dochutenie
Prílohy:
-
Baklažán 1200.0 g
-
Soľ na posypanie
-
Rama Culinesse Profi 0,9l
-
Zemiaky nakrájané na plátky 1000.0 g
Bešamelová omáčka:
-
Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg 140.0 g
-
Mlieko 1000.0 ml
-
Muškátový Oriešok Na Ochutenie
-
Žĺtky 4.0 ks
Pečenie:
-
Syr mozzarella 400.0 g
-
Paradajky nakrájané na kolieska
Servírovanie:
-
Jemný šalát a bylinky na ozdobenie
-
Syr feta 150.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
Príprava
-
Mäso:
- Na oleji orestujte cibuľu, pridajte mäso, všetko spolu orestujte, okoreňte korením Delikat na gyros a osoľte.Pridajte paradajkový pretlak a všetko mierne podlejte vodou.
- Prebytočnú tekutinu nechajte odpariť.Nakoniec dochuťte štipkou oregana.
-
Prílohy:
- Baklažány umyte a nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky, na oboch stranách ich jemne osoľte a nechajte odstáť 1 hodinu.Baklažány dôkladne osušte papierovou utierkou.
- Baklažány osmažte na oleji z oboch strán a na tom istom oleji osmažte aj zemiaky.
- Paradajky nakrájajte na kolieska alebo na polovice.
-
Bešamelová omáčka:
- Bielu omáčku zmiešajte s mliekom a nechajte zovrieť.Dochuťte štipkou muškátového orieška.
- Chvíľu počkajte, kým teplota omáčky klesne a potom ju zmiešajte s vaječnými žĺtkami.
-
Pečenie:
- Plech gastronádoby 1/1 vymažte tukom, položte vrstvu zemiakov, posypte syrom, prelejte malým množstvom bešamelu, potom položte vrstvu baklažánu, opäť posypte syrom a prelejte omáčkou.Všetko zakryte mäsom a prelejte omáčkou.
- Vložte do rúry predhriatej na teplotu 170 °C a pečte asi 40 minút, v polovici pečenia posypte zvyškom syra a poukladajte kolieska paradajok.
-
Servírovanie:
- Musaku nakrájanú na porcie za studena pred servírovaním ohrejte.
- Ozdobte čerstvými bylinkami a jemným šalátom.
- Vrch posypte roztlačeným syrom feta a mierne pokvapkajte olivovým olejom.