Menu

Suroviny

+

Údená mrkva:

Šalát z morských rias:

  • Sušené morské riasy 40.0 g
  • Sezamové semienka 20.0 g

Citrónová majonéza:

  • Hellmann's Professional Majonéza 5 L 400.0 g
  • Soľ a korenie 10.0 g
  • Citrusová esencia na varenie

V tomto lahodnom šaláte s morskými riasami, údenou mrkvou a citrónovou majonézou sa stretávajú chute severu a východu. Vyniká chuťou umami, zdôraznenou citrónom. Riasy šalátu dodávajú nádych sviežosti priamo z východných morí.

...

Príprava

  1. Údená mrkva:

    • Mrkvu zmiešajte solejom. Dochuťte soľou a korením.
    • Mrkvu následne poukladajte na plech na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 ⁰C na zhruba 25 minút.
    • Po vytiahnutí pridajte do ešte teplej mrkvy Knorr Professional esenciu s intenzívnou chuťou údeného a Knorr Ketjap Manis sójovú omáčku. Nechajte vychladnúť.
  2. Šalát z morských rias:

    • Riasy nechajte zhruba 10 minút namočené v studenej vode.
    • Šalát z morských rias pridajte k vychladnutej mrkve.
  3. Citrónová majonéza:

    • Všetky ingrediencie na prípravu citrónovej majonézy zmiešajte dohromady.
    • Pripravený šalát poukladajte na tanier vo vrstvách. Medzi vrstvy pridajte citrónovú majonezu.
    • Na vrch polejte zvyškom majonézy a posypte sezamovými semienkami.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu