Údená mrkva s morskými riasami a citrónovou majonézou
V tomto lahodnom šaláte s morskými riasami, údenou mrkvou a citrónovou majonézou sa stretávajú chute severu a východu. Vyniká chuťou umami, zdôraznenou citrónom. Riasy šalátu dodávajú nádych sviežosti priamo z východných morí.

Suroviny
Údená mrkva s morskými riasami a citrónovou majonézou
−
+
€0.0
Údená mrkva:
Mrkva
/g
1500.0 g
0%
Olej
/dl
1.0 dl
0%
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l
/dl
0.2 dl
0%
Šalát z morských rias:
Sušené morské riasy
/g
40.0 g
0%
Sezamové semienka
/g
20.0 g
0%
Citrónová majonéza:
Soľ a korenie
/g
10.0 g
0%
Knorr Professional Esencia s intenzívnou chuťou citrusov 0,4 l
/dl
0.0 dl
0%
/
Údená mrkva:
-
Mrkva 1500.0 g
-
Olej 1.0 dl
Šalát z morských rias:
-
Sušené morské riasy 40.0 g
-
Sezamové semienka 20.0 g
Citrónová majonéza:
-
Soľ a korenie 10.0 g
Príprava
-
Údená mrkva:
- Mrkvu zmiešajte solejom. Dochuťte soľou a korením.
- Mrkvu následne poukladajte na plech na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 160 ⁰C na zhruba 25 minút.
- Po vytiahnutí pridajte do ešte teplej mrkvy Knorr Professional esenciu s intenzívnou chuťou údeného a Knorr Ketjap Manis sójovú omáčku. Nechajte vychladnúť.
-
Šalát z morských rias:
- Riasy nechajte zhruba 10 minút namočené v studenej vode.
- Šalát z morských rias pridajte k vychladnutej mrkve.
-
Citrónová majonéza:
- Všetky ingrediencie na prípravu citrónovej majonézy zmiešajte dohromady.
- Pripravený šalát poukladajte na tanier vo vrstvách. Medzi vrstvy pridajte citrónovú majonezu.
- Na vrch polejte zvyškom majonézy a posypte sezamovými semienkami.