Údené kačacie prsia s chrenovou omáčkou a opekaným karfiolom
Recept, ktorý je až prekvapivo jednoduchý na prípravu. Sladkastá chuť kačacím prsiam pristane, sú mäkučké a šťavnaté. Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi soli, cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.

Suroviny
Mäso
-
Med 300 g
-
Koriandrové semienka (drvené) 10 g
-
Olivový olej 50 g
Omáčka
-
Voda 1500 ml
-
Chren 200 g
-
Smotana na varenie 12 % 200 ml
-
Cibuľa 150 g
-
Cukor 80 g
-
Maslo 200 g
Príloha
-
Pažítka 15 g
Príprava
-
Mäso
- Med, koriandrové semienka a badián zvarte na miernom ohni na polovicu.
- Kačacie prsia potrite po oboch stranách Knorr Essence Kuracím bujónom. Pokvapkajte olivovým olejom a mäso dôkladne pomasírujte
- Pridajte štipku tymianu a nechajte v chlade asi 10 minút marinovať
- Prsia pečte na grilovacej panvici alebo v GN grilovacej doske kožou dolu pri strednej teplote, priebežne otáčajte, prípadne odlievajte tuk.
- Prsia naglazúrujte posledné minúty pred dokončením ochuteným redukovaným medom, aby sa vám medová glazúra nespálila
.
-
Omáčka
- Na polovici masla zosklovatíme pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme bielu omáčku (beschamel)a pripravíme si tak podľa návodu základnú bešamelovú omáčku, ktorú zjemníme smotanou na varenie , zostatkom masla a ochutíme nastrúhaným chrenom a jemne cukrom.
- Nakoniec rozmixujeme dohladka a precedíme.
-
Príloha
-
Karfiolové ružičky krátko povaríme vo vode, schladíme a prekrojíme na polovičky.
-
Ochutíme zmesou Aroma mix a opečieme na tuku.
-
Očistené zemiaky nakrájame na väčšie pravidelné kocky a uvaríme domäkka.
- Schladíme, ochutíme zmesou Aroma mix a dozlata opečieme na tuku.
-
-
Servírovanie
- Na tanier nalejeme chrenovú omáčku, položíme opečené kúsky karfiolu a zemiakov, priložíme za sebou naskladané plátky nafilírovaných kačacích pŕs a posypeme nasekanou pažítkou.
-
Tip
- Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi sol,i cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.