Údené kačacie prsia s chrenovou omáčkou a opekaným karfiolom
Recept, ktorý je až prekvapivo jednoduchý na prípravu. Sladkastá chuť kačacím prsiam pristane, sú mäkučké a šťavnaté. Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi soli, cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.

Suroviny
Údené kačacie prsia s chrenovou omáčkou a opekaným karfiolom
−
+
€0.0
Mäso
Med
/g
300.0 g
0%
Koriandrové semienka (drvené)
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/g
50.0 g
0%
Omáčka
Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Chren
/g
200.0 g
0%
Smotana na varenie 12 %
/ml
200.0 ml
0%
Cibuľa
/g
150.0 g
0%
Cukor
/g
80.0 g
0%
Maslo
/g
200.0 g
0%
Príloha
Pažítka
/g
15.0 g
0%
/
Mäso
-
Med 300.0 g
-
Koriandrové semienka (drvené) 10.0 g
-
Olivový olej 50.0 g
Omáčka
-
Voda 1500.0 ml
-
Chren 200.0 g
-
Smotana na varenie 12 % 200.0 ml
-
Cibuľa 150.0 g
-
Cukor 80.0 g
-
Maslo 200.0 g
Príloha
-
Pažítka 15.0 g
Príprava
-
Mäso
- Med, koriandrové semienka a badián zvarte na miernom ohni na polovicu.
- Kačacie prsia potrite po oboch stranách Knorr Essence Kuracím bujónom. Pokvapkajte olivovým olejom a mäso dôkladne pomasírujte
- Pridajte štipku tymianu a nechajte v chlade asi 10 minút marinovať
- Prsia pečte na grilovacej panvici alebo v GN grilovacej doske kožou dolu pri strednej teplote, priebežne otáčajte, prípadne odlievajte tuk.
- Prsia naglazúrujte posledné minúty pred dokončením ochuteným redukovaným medom, aby sa vám medová glazúra nespálila
-
Omáčka
- Na polovici masla zosklovatíme pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme bielu omáčku (beschamel)a pripravíme si tak podľa návodu základnú bešamelovú omáčku, ktorú zjemníme smotanou na varenie , zostatkom masla a ochutíme nastrúhaným chrenom a jemne cukrom.
- Nakoniec rozmixujeme dohladka a precedíme.
-
Príloha
- Karfiolové ružičky krátko povaríme vo vode, schladíme a prekrojíme na polovičky.
- Ochutíme zmesou Aroma mix a opečieme na tuku.
- Očistené zemiaky nakrájame na väčšie pravidelné kocky a uvaríme domäkka.
- Schladíme, ochutíme zmesou Aroma mix a dozlata opečieme na tuku.
-
Servírovanie
- Na tanier nalejeme chrenovú omáčku, položíme opečené kúsky karfiolu a zemiakov, priložíme za sebou naskladané plátky nafilírovaných kačacích pŕs a posypeme nasekanou pažítkou.
-
Tip
- Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi sol,i cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.