+

Mäso

Omáčka

  • Voda 1500 ml
  • Chren 200 g
  • Smotana na varenie 12 % 200 ml
  • Cibuľa 150 g
  • Cukor 80 g
  • Maslo 200 g

Príloha

  1. Mäso

    • Med, koriandrové semienka a badián zvarte na miernom ohni na polovicu.
    • Kačacie prsia potrite po oboch stranách Knorr Essence Kuracím bujónom. Pokvapkajte olivovým olejom a mäso dôkladne pomasírujte
    • Pridajte štipku tymianu a nechajte v chlade asi 10 minút marinovať
    • Prsia pečte na grilovacej panvici alebo v GN grilovacej doske kožou dolu pri strednej teplote, priebežne otáčajte, prípadne odlievajte tuk.
    • Prsia naglazúrujte posledné minúty pred dokončením ochuteným redukovaným medom, aby sa vám medová glazúra nespálila

    .

  2. Omáčka

    • Na polovici masla zosklovatíme pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme bielu omáčku (beschamel)a pripravíme si tak podľa návodu základnú bešamelovú omáčku, ktorú zjemníme smotanou na varenie , zostatkom masla a ochutíme nastrúhaným chrenom a jemne cukrom.
    • Nakoniec rozmixujeme dohladka a precedíme.
  3. Príloha

    • Karfiolové ružičky krátko povaríme vo vode, schladíme a prekrojíme na polovičky.
    • Ochutíme zmesou Aroma mix a opečieme na tuku.
    • Očistené zemiaky nakrájame na väčšie pravidelné kocky a uvaríme domäkka.
    • Schladíme, ochutíme zmesou Aroma mix a dozlata opečieme na tuku.
  4. Servírovanie

    • Na tanier nalejeme chrenovú omáčku, položíme opečené kúsky karfiolu a zemiakov, priložíme za sebou naskladané plátky nafilírovaných kačacích pŕs a posypeme nasekanou pažítkou.
  5. Tip

    • Prsia si môžeme sami vyúdiť tak, že mäso naložíme do zmesi sol,i cukru a byliniek na 24 hodín, potom osušíme a údime pri 90 °C asi 25 minút.